Csévi ropogós
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
117g finomliszt425 kcal
-
83g vaj598 kcal
-
27g sajt94 kcal
-
19g víz0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
2g só0 kcal
Tetejére
Összesen
1160
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 79.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1529.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 667 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 656 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1160
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.8 g
Zsír
-
Összesen 477.5 g
-
Telített zsírsav 283 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1452 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9178.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 1486 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1765 mg
-
Nátrium 5268 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 544.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 397.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4001 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 353 mg
-
Retinol - A vitamin: 3933 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
6954
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 580.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
440
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A liszthez hozzáadjuk a sót és a reszelt sajtot, majd belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat.
- A tésztához adjuk az ecetet és a vizet, addig dolgozunk vele, amíg könnyen gyúrható tésztát kapunk.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a tésztánkat pihenni, celofánba csomagolva.
- Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással, és tetszés szerint magvakkal megszórjuk, csíkokra vágjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7149
- Feltöltés dátuma: 2016. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet, és bátran állíthatom, hogy a végeredmény az egyik legjobb sós-ropogós sütemény :)