r
Nosalty Logó

Csavart magvas sósrúd

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
pezo
Csavart magvas sósrúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7091.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    4365 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 4250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, olajat, bort és a sót összegyúrjuk, hosszúkásra formázzuk. Folpakra helyezzük, azon sodorjuk ki kb. fél cm vastagra úgy, hogy az egész tészta alatt legyen folpack.
  2. A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd bőven megszórjuk szezámmaggal. A folpackot -nem vágtuk el!- ráhúzzuk a megszórt felületre, majd ügyesen megfordítjuk az egészet, hogy a szezámos fele legyen alul. Lehúzzuk a tetejéről a folpackot, majd megkenjük tojással és bőven megszórjuk egész mákkal.
  3. Felszeljük egyforma rudakra. Minden rudat megcsavarunk és így tesszük a sütőlemezre, vagy tepsibe, sütőpapírra.
  4. 180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 10-15 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 29788
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 06.

Ajánló

Ropogtatnivalónak bármikor, egy pohár üdítő, sör vagy bor kísérőjeként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit "Joli csavart"-nak neveztem el, mivel Joli barátnőmnél ettem előszőr és tőle kaptam a receptet. Mikor elmondta az összetevőket, igen elcsodálkoztam, hogy ezekből lett ez? Bor, olaj, liszt nem igen hittem el, hogy semmi más nem kell bele, se tojás, se sütőpor, meg egyáltalán ennyi folyékony anyaghoz kevésnek találtam a liszt mennyiségét. De mikor először nekiláttam, meggyőződtem róla, hogy ez így jó! A megszórás utáni fordítással van mindig egy kis gondom, de eddig még mindig megoldottam.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...