Császármorzsa 7.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
734
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
2936
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
734
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.4 g
Zsír
-
Összesen 106.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2356.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 802 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.6 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 181.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1051 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 452 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
2936
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A barna cukor felét elkeverjük a langyos tejjel, és hozzáadunk egy kis sót, majd beleáztatjuk a mazsolát és a búzadarát is.
- A tojások sárgáit elkeverjük a maradék cukorral, a fehérjékből pedig kemény habot verünk.
- Amikor a búzadara már megduzzadt -vagyis felszívta a tejet-, hozzákeverjük a tojássárgáját és a habot is.
- Egy serpenyőben felhevítjük a margarint, és beleöntjük a masszát.
- Egy lapáttal folyamatosan kevergetjük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
- A még forró császármorzsát porcukorral meghintve, lekvárral, esetleg gyümölcsszörppel is tálalhatjuk.
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 32789
- Feltöltés dátuma: 2010. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagy-nagy családi kedvencünk. Mindig nagymamám csinált nekünk. Emlékszem, egy világosbarna zománcozott lábosban csinálta, és mindenki oda volt érte. Finom baracklekvárral kaptuk mindig, amit szintén Ő tett el. Én csak annyit variáltam az Ő receptjén, hogy az általa használt zsírt becseréltem margarinra, és a világosbarna zománcozott lábos helyett egy nagyobb teflonserpenyőben csinálom. De hallottam már olyat is, hogy sütőben sütik meg a masszát, és amikor már majdnem kész, szedik szét kisebb-nagyobb morzsákra. Én élvezem, ahogy a ragadós masszából aranyszínű morzsák lesznek.