Epres crumble
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
17g zabpehely63 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
100g eper30 kcal
-
7g nádcukor25 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
19 kcal
-
42g vanília fagylalt79 kcal
Összesen
449
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g zabpehely379 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
75g nádcukor285 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
600g eper180 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
114 kcal
-
250g vanília fagylalt475 kcal
Összesen
2692
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
6.8g zabpehely26 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
5.1g nádcukor19 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
41g eper12 kcal
-
2.7g nádcukor10 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11.6g citrom2 kcal
-
8 kcal
-
17.1g vanília fagylalt32 kcal
Összesen
183
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 106 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
449
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 108.1 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1556.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.5 g
-
Cukor 203 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 636.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 691 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 379 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 355 micro
Összesen
2692
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
183
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
100 g zabpehely
-
100 g finomliszt
-
1 csipet só
-
100 g vaj
-
600 g eper
-
40 g nádcukor
-
1 tk gyömbérpor
-
1 kk fahéj
-
1 db citrom
-
2 ek étkezési keményítő
-
25 dkg vanília fagylalt
Elkészítés
- A zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a fűszerkeveréket és a sót késes aprítóban összezúzzuk.
- Hozzáadjuk a kockázott, puha vajat, és a robotgéppel morzsásra daráljuk.
- Egy sütőtepsiben összekeverjük a negyedelt epreket a cukorral és a fűszerekkel, majd hozzáreszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét is.
- Sűrítésképpen megszórjuk kevés keményítővel az epret, majd alaposan összeforgatjuk (így nem fogja eláztatni a morzsát a tetején).
- Az epres réteget elegyengetjük, majd rászórjuk a vajas-zabos morzsát, úgy, hogy viszonylag egyenletesen befedje a gyümölcsös réteget.
- 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd azon melegében tálaljuk, ízlés szerint vaníliafagylalttal megbolondítva.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 7862
- Feltöltés dátuma: 2023. május 10.
Ajánló
Almával, szilvával, barackkal, áfonyával és szederrel is kiváló és pofonegyszerű desszert, csak arra figyeljünk, hogy a fűszerezést és az édesítés mértékét igazítsuk az alapanyaghoz. Ha pedig épp nincs semminek sem szezonja, mirelit gyümölcsből is elkészíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
360 recept
Az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legfinomabb édesség az angol eredetű crumble, azaz a morzsasüti. Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük, de vétek lenne kihagyni epresen, pláne így, hogy szezonja van. A vajas morzsához érdemes zabot is adni, így még ropogósabb lesz, míg a tölteléket egy-két jól kiválasztott, a gyümölcshöz passzoló fűszerrel tudjuk feldobni.