r
Nosalty Logó

Croque monsieur a la Friedmann

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Croque monsieur a la Friedmann
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 835 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 3336 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 272 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3334 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    2313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 835 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    181.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13335.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1828 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    9251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 3336 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1969 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

  1. A tojásokat üssük fel, és kis sóval keverjük el egyneművé.
  2. A bagettet szeleteljük fel ferdén, azonos méretű szeletekre. 1,5 cm vastagságúra, páros számú szeletre.
  3. Kenjük meg vajjal minden kenyér egy-egy oldalát, vékonyan.
  4. A vajas felére rakjunk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát, ne lógjon ki a kenyéren kívül se a sajt, se a sonka.
  5. Fordítsuk egybe két-két szelet kenyeret, hasznos párosával készíteni :)

Elkészítés

  1. Az összepárosított kenyereket forgassuk meg a felvert tojásban.
  2. Serpenyőben forrósítsuk meg a maradék vajat.
  3. A forró vajban süssük ki a szendvicset.
  4. Ketchuppal tálaljuk, de nem kötelező.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26368
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 22.

Ajánló

Finom reggelire és vacsorára is. A sajtot kicserélhetjük bármilyen érdekes francia sajtra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Croque monsieur a la Friedmann
Friedrich Antal 76 recept

Strasbourgban ettem reggelire hasonlót, és ez bárki számára könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...