r
Nosalty Logó

Croissant rizslapból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hankusz Sára
Croissant rizslapból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 985 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba üssük a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a vajat, a tejet, a sütőport és egy csipet sót.
  2. Alaposan keverjük át ezeket egy villa segítségével. Érdemes egy széles, laposabb edényben csinálni ezt a folyamatot.
  3. A rizslapokat egyesével mártsuk bele az egyvelegbe rövid időre, majd négyet helyezzünk egymásra. (mikor kiemeljük a beáztatásból, jól csöpögtessük le)
  4. Vágjuk 3 részbe, úgy hogy a középső szelet egy háromszögre emlékeztessen. A két széle így kisebb lesz, mint a középső, de nem baj, mert ez fogja adni az alapot.
  5. A nagy háromszög alakú részre helyezzük rá álló helyzetben a bal szélső szeletet, majd fekvő helyzetben fektessük rá a jobb szélső szeletet is. Ezt követően tekerjük fel, úgy hogy egy croissant formát kapjunk.
  6. Egy kevés cukorral szórjuk meg a tetejét. 190 fokon kb. 25 perc alatt süssük őket ropogósra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 274
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 04.

Ajánló

Kínáljunk mellé lekvárt!

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Croissant rizslapból
Hankusz Sára 164 recept

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...