Croissant rizslapból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hankusz Sára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
329
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
985
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
329
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 600 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1298.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 129.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 420 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
985
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tálba üssük a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a vajat, a tejet, a sütőport és egy csipet sót.
- Alaposan keverjük át ezeket egy villa segítségével. Érdemes egy széles, laposabb edényben csinálni ezt a folyamatot.
- A rizslapokat egyesével mártsuk bele az egyvelegbe rövid időre, majd négyet helyezzünk egymásra. (mikor kiemeljük a beáztatásból, jól csöpögtessük le)
- Vágjuk 3 részbe, úgy hogy a középső szelet egy háromszögre emlékeztessen. A két széle így kisebb lesz, mint a középső, de nem baj, mert ez fogja adni az alapot.
- A nagy háromszög alakú részre helyezzük rá álló helyzetben a bal szélső szeletet, majd fekvő helyzetben fektessük rá a jobb szélső szeletet is. Ezt követően tekerjük fel, úgy hogy egy croissant formát kapjunk.
- Egy kevés cukorral szórjuk meg a tetejét. 190 fokon kb. 25 perc alatt süssük őket ropogósra.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 314
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 04.
Ajánló
Kínáljunk mellé lekvárt!
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hankusz Sára
170 recept
Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.