r
Nosalty Logó

Cookies Julie konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cookies Julie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    364.9 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.8 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 6263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 470 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, a cukorral és olajjal krémesre keverjük, majd a tojásokat és a vanília aromát is hozzákeverjük.
  2. Egy külön tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral, és belekeverjük a tojásos tésztát.
  3. Végül az étcsokit apróra felkockázzuk, diákcsemegét összetörjük kisebb darabokra, és a tésztába rakjuk. Egy viszonylag jó ragadós masszát kapunk.
  4. Egy evőkanál segítségével kis halmokat helyezünk a sütőpapíros tepsire, és szétlapogatjuk őket. Méretét variálhatjuk. Kb. 50 db keksz süthető ki ennyi tésztából.
  5. Előmelegített sütőben (175 C) kb. 10-12 perc alatt megsülnek, a nagyobb daraboknak kell 15 perc is. Miután elkészült, 5 percig hűlni hagyjuk. Melegen és hidegen is egyaránt nagyon ízletes.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3560
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 27.

Ajánló

Én személy szerint nem bírom megenni a másnak normális cukros dolgokat, ezért redukáltam le a mennyiségét. (Normális esetben: barna cukorból 200 g kell és sima cukorból még 150 g.) Vaj 250 g lenne, de én keverem olajjal, mert úgy sokkal puhább marad. Vajjal meg morzsázós lesz. Ízlés kérdése.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény szinte állandóan jelen van nálunk. Hatalmas sikere van, omlós, sokáig eláll, és egyszerűen nem lehet neki ellenállni. Egyszer kell kipróbálni, és örökre rabjává válik az ember.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...