r
Nosalty Logó

Citromos tiramisu tojás nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dina79
Citromos tiramisu tojás nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

568
Kalória
9g
Fehérje
37g
Szénhidrátok
43.6g
Zsír
124.5g
Víz
47.6g
Koleszterin
2.7g
Rost
21.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Összesen 176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    871.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. Elsőként a citromos szirupot készítjük el. A 3 citrom héját lereszeljük (ezt a későbbiekben felhasználjuk), majd kifacsarjuk a levét. 2 dl citromlét kell kapnunk, ha esetleg kevesebb, kipótolhatjuk üveges citromlével is.
  2. A kifacsart citromléhez hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd közepes lángra feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg a cukor felolvad, ekkor levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet. A 3 db citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk.
  4. A mascarponét edénybe tesszük, hozzáadjuk az 5 citrom héját (itt használjuk fel a szirup készítésénél félretett citromhéjat is), a porcukrot és a kifacsart citromlevet, majd elektromos habverővel alaposan összekeverjük.
  5. A tejszínt egy másik edényben felverjük, majd spatula segítségével, óvatosan a mascarponekrémhez keverjük.
  6. A kihűlt citromos szirupba egyenként belemártjuk (csak egy pillanatra, áztatni nem szabad) a babapiskótákat, majd egy szögletes edény aljára sorban, szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
  7. Rákenjük egyenletesen a krém felét.
  8. A többi piskótát is megmártjuk a citromos szirupban, és a krémre rakosgatjuk.
  9. Rákenjük a krém másik felét, és alaposan elsimítjuk.
  10. Ízlés szerint díszítjük a tetejét reszelt citromhéjjal vagy citromszeletekkel, és hűtőbe tesszük 5-6 órára.
  11. Hűtés után tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Manapság szívesen böngészek külföldi (német) receptes oldalakat, erre a receptre is ott bukkantam. Kimondottan olyan tiramisu receptet kerestem, ami eltér a hagyomány megszokott változattól. Ezt sikerült is elérnem, mert teljesen más! Bár mikor ettem, eszembe jutott, hogy egy kicsit elkéstem ezzel a recepttel, mert a nyári melegben, nagyon jól esett volna ez az enyhén fanyar, üdítő édesség... na majd jövőre.:)  A cukor mennyisége az én ízlésemhez van mérve!! Bár kivételesen még anyukám sem panaszkodott, hogy savanyú a süti, mindenképp kóstoljátok meg a citromos szirupot is és a mascarpone krémet is, mielőtt belekevernétek a felvert tejszínt, és adjatok hozzá ízlés szerint plusz cukrot, ha szükséges.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!