r
Nosalty Logó

Citromos rizs Raw konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
RAW
Citromos rizs Raw konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

253
Kalória
3.9g
Fehérje
46.7g
Szénhidrátok
5.1g
Zsír
149.4g
Víz
12.5g
Koleszterin
1.7g
Rost
184.3mg
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    2370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    896.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    831 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 1516 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg a rizst.
  2. Sóval forraljuk fel a vizet. A forró vízre a rizs leöntésekor lesz szükségünk.
  3. A felmelegített olajba tesszük a mustármagot, fahéjrudat, római köményt és a curryleveleket. Kevergessük, nehogy leégjen. Érdemes egy lábosban pörkölni a fűszereket, mivel ide öntjük hozzá a rizst és a forró vizet is.
  4. Addig pirítjuk a magokat, míg aköménymagok megbarnultak. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és a rizst. 2-3 percig pirítjuk, kevergetjük, majd ráöntjük a forró, sós vizet és hozzátesszük a kurkumát. A kurkumától lesz szép sárga a színe.
  5. Felforraljuk, majd szorosan lefedve kb 15-20 percig takarék lángon pároljuk. Vigyázzunk, a víz pontosan ki van mérve, teljesen el fog főni. Ha túl sokáig hagyjuk a tűzön, akkor bizony könnyen leég. (Mivel Indiában általában kézzel esznek, így ez a rizs akkor az igazi, ha jól össze van főve, ragacsos, és kézzel is ehető. Ha szemezgetni kell, akkor nem főtt jólössze.)
  6. Miután megfőtt, kivesszük a fahéjrudat, meglocsoljuk a citrommal és megszórjuk vajdarabkákkal.
  7. 2-3 percig tovább főzzük, átforgatjuk a rizst. Megszórjuk a petrezselyemmel, esetleg citromkarikákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 perc
  • Főzés ideje: 24 perc

Ez egy dél-indiai eredetű recept, a fűszerezés mennyiségén kicsit változtattam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!