Cigánypecsenye steak burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
Cigánypecsenye
-
200g sertéstarja372 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
Steak burgonya
Összesen
791
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
Cigánypecsenye
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
Steak burgonya
Összesen
3161
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
Cigánypecsenye
-
48.7g sertéstarja91 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
12.2g füstölt szalonna80 kcal
Steak burgonya
Összesen
193
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 240.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
791
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162 g
Zsír
-
Összesen 238.6 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3273.4 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 1965 mg
-
Nátrium 567 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 960.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 643 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
3161
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
Cigánypecsenye
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Steak burgonya
-
60 dkg burgonya
-
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
Elkészítés
Cigánypecsenye
- Megmossuk, felszeleteljük, folpack alatt kiklopfoljuk a húst, sózzuk, fűszerezzük, és zúzott fokhagymával bekenjük. Majd folpackkal fedjük, és hűtőben pihentetjük, amíg a szalonnát elkészítjük és a burgonyát előkészítjük.
- A szalonnát 4 szeletre vágjuk, majd a zsíros részt 1 cm-ként, bőréig bevagdossuk (ügyeljünk rá, hogy a bőrt ne vágjuk át). Egy felforrósított serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül a szalonna mindkét oldalát megsütjük, amíg kakastaréj formát fel nem vesz, és a hús sütéséhez kellő mennyiségű zsírt nem enged. Utána a szalonnaszeleteket félretesszük.
- A pihentetett húsokat a forró szalonna zsírjában mindkét oldalán átsütjük (szeletenként, oldalanként kb. 20-20 perc). Akkor jó a hús, amikor már nem véres, viszont nyomásra még rugalmas. Utána tálalásig még 5 percig pihentetjük.
- A forró húsokat, az elkészült burgonyával és a fűszerpaprikába mártott szalonna-szeletekkel (zsíros rész végét mártjuk bele) tálaljuk.
Steak burgonya
- Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyákat folyó víz alatt kefével átdörzsöljük, majd papírtörlőn szárazra itatjuk.
- Utána azonos méretű cikkekre vágjuk a burgonyát, majd a tepsibe helyezzük héjával lefelé, és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
- Előmelegített, 170°C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, közben több alkalommal a tepsit megrázzuk, hogy a burgonya ne tapadjon le. Utána még 10 percig kb. 200°C-os hőmérsékleten kicsit pirítjuk.
- Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3320
- Feltöltés dátuma: 2020. július 27.
Ajánló
Friss salátával vagy kovászos uborkával a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Korábban csak étteremben ettük, de otthon se túl komplikált elkészíteni. A steak burgonyával pedig egyszerűen mennyei.