r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye steak burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Juhász István
Cigánypecsenye steak burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Összesen 791 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Összesen 3161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Összesen 193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 791 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    238.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 3161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Elkészítés

Cigánypecsenye

  1. Megmossuk, felszeleteljük, folpack alatt kiklopfoljuk a húst, sózzuk, fűszerezzük, és zúzott fokhagymával bekenjük. Majd folpackkal fedjük, és hűtőben pihentetjük, amíg a szalonnát elkészítjük és a burgonyát előkészítjük.
  2. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, majd a zsíros részt 1 cm-ként, bőréig bevagdossuk (ügyeljünk rá, hogy a bőrt ne vágjuk át). Egy felforrósított serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül a szalonna mindkét oldalát megsütjük, amíg kakastaréj formát fel nem vesz, és a hús sütéséhez kellő mennyiségű zsírt nem enged. Utána a szalonnaszeleteket félretesszük.
  3. A pihentetett húsokat a forró szalonna zsírjában mindkét oldalán átsütjük (szeletenként, oldalanként kb. 20-20 perc). Akkor jó a hús, amikor már nem véres, viszont nyomásra még rugalmas. Utána tálalásig még 5 percig pihentetjük.
  4. A forró húsokat, az elkészült burgonyával és a fűszerpaprikába mártott szalonna-szeletekkel (zsíros rész végét mártjuk bele) tálaljuk.

Steak burgonya

  1. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyákat folyó víz alatt kefével átdörzsöljük, majd papírtörlőn szárazra itatjuk.
  2. Utána azonos méretű cikkekre vágjuk a burgonyát, majd a tepsibe helyezzük héjával lefelé, és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  3. Előmelegített, 170°C-os sütőben kb. 30 percig sütjük, közben több alkalommal a tepsit megrázzuk, hogy a burgonya ne tapadjon le. Utána még 10 percig kb. 200°C-os hőmérsékleten kicsit pirítjuk.
  4. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3297
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 27.

Ajánló

Friss salátával vagy kovászos uborkával a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cigánypecsenye steak burgonyával
Juhász István 36 recept

Korábban csak étteremben ettük, de otthon se túl komplikált elkészíteni. A steak burgonyával pedig egyszerűen mennyei.

Hozzávalók

Cigánypecsenye

Steak burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...