Chicken Karahi
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g csirke366 kcal
-
18g ghee125 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
0g chili0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
70g ghee502 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
1440g paradicsom259 kcal
-
15g koriander3 kcal
-
0g chili0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
39.2g csirke57 kcal
-
2.7g ghee20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
56.4g paradicsom10 kcal
-
0.6g koriander0 kcal
-
0g chili0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 461.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 365 micro
-
β-karotin 1792 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 476 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.3 g
Zsír
-
Összesen 162.2 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2676.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1398 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1846.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1413 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 749 micro
-
α-karotin 1460 micro
-
β-karotin 7167 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 37051 micro
-
Lut-zea 1904 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1452 micro
-
Lut-zea 75 micro
Hozzávalók
-
1 kg csirke
-
5 ek ghee
-
só ízlés szerint
-
2 teáskanál garam masala
-
1 kávéskanál kurkuma
-
2 teáskanál római kömény
-
2 teáskanál koriander
-
7 gerezd fokhagyma
-
8 nagy db paradicsom
-
0.5 csokor koriander
Elkészítés
- A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, ízlés szerint kicsontozzuk, és félretesszük.
- Meghámozzuk a friss gyömbért, illetve a fokhagymát is, majd lereszeljük. Meghámozzuk a paradicsomokat. A paradicsomok híresek arról, hogy nehezen válnak meg a buroktól, de könnyedén túljárhatunk az eszükön, ha éles késsel egy-egy x-et vágunk a tetejükre, majd egy kis időre forrásban levő vízbe dobjuk őket. A vízből kivéve azonnal tegyük át őket hideg vízbe, különben tovább fognak főni, és darabolás helyett csak pépesíteni tudjuk majd őket. A forró fürdő után egyszerűen le tudjuk húzni a bőrüket. A paradicsomokat ezután vágjuk kockára.
- Egy magasabb falu serpenyőben ghee-t vagy olajat hevítünk, majd ha már jó forró az olaj, óvatosan belepakoljuk a megmosott és lecsöpögtetett csirkehús darabokat, és ízlés szerinti mennyiségű sót szórunk rá. Kevergetve sütjük a darabokat nagy lángon. Kb 2-3 percig sütjük az olajban a csirkehús darabokat, majd hozzáadjuk a fűszereket, a garam masalát, kurkumát, római köményt és az őrölt koriandert. Kavargatva sütjük tovább. A csirke jelentős mennyiségű levet fog ereszteni, de hagyjuk forrni nagy lángon, amíg teljesen el nem párolog a víz, és csak az olaj marad. Ne hagyjunk egy pici levet sem alatta, a csirkehús darabok picit meg is barnulhatnak, amikor már csak az olaj maradt, de ez így jó.
- Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát, és kevergetve pirítjuk. Ha az előző lépésben nem főzzük el az összes csirkelevet, akkor a reszelt gyömbér és fokhagyma a vízben fog megfőni, ahelyett hogy az olajban pirulna, így az aromája sem lesz annyira intenzív. Kevergetve pirítjuk kb 2 percig, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és elkeverjük. A serpenyőt lefedjük, és maximum lángon hagyjuk zubogni. A paradicsom teljesen pépes lesz. Időről időre megkeverjük. Akkor lesz jó, amikor mar nagyon sűrű, és ha az olaj teljesen elvált a paradicsomszósztól. Fontos, hogy érett paradicsomot használjunk. Ha nem elég érett a paradicsomunk, akkor több idő kell neki, amíg teljesen egyneművé válik. Ebben az esetben fél deciliter vizet adjunk hozzá.
- Amikor már nem sok paradicsomszósz van alatta, levesszük a fedőt, és sűrűn kevergetve hozzáadjuk a 2-3 apróra vágott zöld chillit. Ez csípős, szóval akár el is hagyható, de ha valaki szereti, kétszer ennyit is tehetünk bele. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott friss koriandert, és tovább kevergetjük. A paradicsomszósz szinte teljesen el fog tűnni, illetve nagyon besűrűsödik, ekkor zárjuk el alatta, és friss koriandert csipkedünk a tetejére tálaláskor. Chapatival tálaljuk, amikor is a chapatibol kis darabokat tépünk le, és kanalat formázva felcsípünk vele egy kis darab húst, és a szószba mártjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 18275
- Feltöltés dátuma: 2013. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Food Street. Lahor legismertebb sétálóutcája. Jellegzetessége, hogy egymás mellett működnek az éttermek az egész utcahosszon. Egymás mellett, egymással szemben. Minden étteremnek vannak kint asztalai az utcán, és pincérek, étlappal a kezükben próbálják becsábítani az étterembe az arra járókat. Le lehet ülni kint is és bent is. Általában kora este elevenedik meg az utca, az éttermek nagy része napközben zárva tart. Az ételeket nyílt tűzön készítik el az orrunk, illetve az étterem előtt, illetve a chapatit és naan-t is ott sütik ki a jellegzetes pakisztáni agyagkemencében a tandoorban. A chicken karahi egy közkedvelt csirkehús étel, amelyet naan-nal vagy chapatival tálalnak. A karahi egy fémből készült serpenyő (hasonló a wokhoz), amit tipikusan Indiában és Pakisztánban használnak. Az ételnek több változata is van, van aki tesz bele hagymát és zöld chillit, van aki kihagyja. Októberben két hetet töltöttem el Pakisztánban, és többek között Lahorban is jártam, ahol meglátogattuk a Food Streetet is. A recept sógornőmtől származik, aki szerint ez a változat hasonlít leginkább arra, amit a Food Streeten szolgálnak fel. Természetesen, mivel az nyílt tűzön készül, így sokkal pikánsabb ízű és illatú, de azért a konyhában is varázsolhatunk egy kis pakisztáni Food Street hangulatot. Általánosan közepesre darabolt csirkéből készül, azonban van csont nélküli változat is (az éttermekben ez jelentősen drágább), én kicsontozott és felkockázott csirkecombot használtam. Lehetőleg egy magasabb falú serpenyőben készítsük el, amit le tudunk fedni. A lényeg, hogy nagy felületen terjedjen szét az étel elkészítés közben, és mindig nagy lángon főzzük.