Cantucci vagy cantuccini 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
597
kcal
- 13% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
2386
kcal
- 13% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 964.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
597
kcal
- 13% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72 g
Zsír
-
Összesen 142 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3859 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 739 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 754 mg
-
Foszfor 1924 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.9 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 109.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 874 micro
Összesen
2386
kcal
- 13% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
407
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt begyújtjuk, és kibéleljük sütőpapírral a tepsit.
- A lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a mandulát összekeverjük.
- A vajat felolvasztjuk, és a száraz anyagokhoz adjuk.
- A tojásokat a keverékhez adjuk, és összegyúrjuk.
- Két vékony hengert formázunk, és a tepsibe tesszük, ahol picit lelapítjuk. 20 percig sütjük.
- Kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg kicsit kihűl.
- A rudakat felszeleteljük 1 cm széles karikákra, 45 fokos szögben.
- Az egyik vágott oldalára fektetve visszatesszük a szeleteket a tepsire.
- 10-15 percig arany színűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 27970
- Feltöltés dátuma: 2011. január 11.
Ajánló
Lehet a tésztába tenni csipet fahéjat, reszelt citrom- vagy narancshéjat, más magvakat (dió, pisztácia), aszalt gyümölcsöket. Várjuk meg, amíg a szeletek a tepsin kihűlnek (picit még száradnak), majd süteményes dobozban lehet tárolni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptműves
119 recept
Bár ez a ropogós csemege az olaszok (Vinsanto) borba mártogatós kedvence, mi Görögországban ettünk először ilyen süteményt. Először az alapreceptet teszteltem, de a fantáziám már beindult: fahéjas, mézeskalács ízű, citromos, narancsos, diós, pisztáciás, csokis, vaníliás, gyömbéres, aszalt gyümölcsös és ezek megszámlálhatatlan kombinációja.