r
Nosalty Logó

Burgonyás puliszka ahogy Gabimami készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Burgonyás puliszka ahogy Gabimami készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

660
Kalória
18.4g
Fehérje
94.8g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
211.2g
Víz
-
Koleszterin
8.9g
Rost
6.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.6 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.1 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    546 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1055.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    70 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és szárazra töröljük, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük egy kis tálba, és félretesszük.
  2. Majd a kukoricalisztet a fazékba öntjük, és a vizet lassan adagoljuk hozzá, így simára keverjük.
  3. Ebbe beletesszük a reszelt krumplit, és jól elkeverjük, majd a majoránnát és az ételízesítőt is elkeverjük benne. Lassú tűzön egyenletesen sima, sűrű masszát főzünk belőle.
  4. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony szeletekre aprítjuk, majd ráöntjük az olajat, és lassú tűzön aranybarnára pirítjuk.
  5. Amikor a krumplis kukorica puliszkánk jó sűrű, lekapcsoljuk a gázt alatta, és kissé állni hagyjuk. Közben az elkészült pirított hagyma alatt is leoltjuk a gázt.
  6. Majd egy 36x23 cm-res tepsibe a fele masszát egyenletesen elsimítjuk, és erre elosztjuk a krémes túrót, majd az olajos hagyma felével meglocsoljuk.
  7. Erre egyenletesen rásimítjuk a maradék masszánkat, s végül a maradék olajos hagymával megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben közepes lángon 40 perc alatt megsütjük.
  9. Ha megsült, kivesszük hűlni, s ha már langyora hűlt, evőkanállal dödölle formára szaggatjuk ki egy jénai tálba.
  10. Melegen tálaljuk, lehet tejföllel vagy bármilyen savanyúsággal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23

Ezt saját ötlet alapján készítettem, mert nem mindenki szereti csak natúrban a kukoricás puliszkát, így én krumplival dúsítottam. Mikor teljesen kész volt, dödölle formára szaggattam, így a család apraja azt mondta, finom dödölle lett mamám. Így készítem azóta is, és sikere van, mert laktató, és egytálételként is fogyasztható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!