Burgonyás puliszka ahogy Gabimami készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
80g burgonya46 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
72g vöröshagyma26 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
60g víz0 kcal
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g kukoricaliszt1815 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
3299
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
26.4g kukoricaliszt96 kcal
-
21.1g burgonya12 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
13.2g tehéntúró19 kcal
-
19g vöröshagyma7 kcal
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
15.8g víz0 kcal
Összesen
174
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.6 g
-
Cink 132 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 109 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 211.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
660
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 121.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4948.1 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 1030 mg
-
Vas 546 mg
-
Magnézium 588 mg
-
Foszfor 1904 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1055.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 70 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 304 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 920 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
3299
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg kukoricaliszt
-
4 közepes db burgonya
-
1 kk majoranna
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 dl víz
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és szárazra töröljük, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük egy kis tálba, és félretesszük.
- Majd a kukoricalisztet a fazékba öntjük, és a vizet lassan adagoljuk hozzá, így simára keverjük.
- Ebbe beletesszük a reszelt krumplit, és jól elkeverjük, majd a majoránnát és az ételízesítőt is elkeverjük benne. Lassú tűzön egyenletesen sima, sűrű masszát főzünk belőle.
- Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony szeletekre aprítjuk, majd ráöntjük az olajat, és lassú tűzön aranybarnára pirítjuk.
- Amikor a krumplis kukorica puliszkánk jó sűrű, lekapcsoljuk a gázt alatta, és kissé állni hagyjuk. Közben az elkészült pirított hagyma alatt is leoltjuk a gázt.
- Majd egy 36x23 cm-res tepsibe a fele masszát egyenletesen elsimítjuk, és erre elosztjuk a krémes túrót, majd az olajos hagyma felével meglocsoljuk.
- Erre egyenletesen rásimítjuk a maradék masszánkat, s végül a maradék olajos hagymával megszórjuk.
- Előmelegített sütőben közepes lángon 40 perc alatt megsütjük.
- Ha megsült, kivesszük hűlni, s ha már langyora hűlt, evőkanállal dödölle formára szaggatjuk ki egy jénai tálba.
- Melegen tálaljuk, lehet tejföllel vagy bármilyen savanyúsággal.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x23
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 24490
- Feltöltés dátuma: 2012. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabimami58
139 recept
Ezt saját ötlet alapján készítettem, mert nem mindenki szereti csak natúrban a kukoricás puliszkát, így én krumplival dúsítottam. Mikor teljesen kész volt, dödölle formára szaggattam, így a család apraja azt mondta, finom dödölle lett mamám. Így készítem azóta is, és sikere van, mert laktató, és egytálételként is fogyasztható.