r
Nosalty Logó

Burgonyamorzsás rántott hús

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Burgonyamorzsás rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3574 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.3 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7544.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    719 mg
  • Foszfor
    3632 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    448 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    442 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    1324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 3574 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, és turmixba tesszük. Felöntjük vízzel, hogy kb. ellepje, majd nagyon finomra turmixoljuk. Leszűrjük, és kiterítjük egy konyharuhával letakart tepsire.
  2. Felitatjuk a felesleges nedvességet papírtörlővel, majd hagyjuk szikkadni, végül áttesszük egy tálra, egyenletesen eloszlatjuk, és hagyjuk száradni.
  3. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd, mintha hagyományos módon paníroznánk, először kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, (ezt megismételjük) és végül jó alaposan bevonjuk a burgonyamorzsával, hogy szép, vastag kabátja legyen.
  4. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön róla a fölösleges zsiradék.
  5. Frissen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 2775
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Burgonyamorzsás rántott hús
Gerzsenyi Flóra 414 recept

A rántott hús az autentikus magyar otthonok ételszimbóluma, amelyet általában hétvégén vagy családi ünnepségeken készítünk. A hús fajtája változhat, a legnépszerűbb a sertéshús, a csirke vagy akár a borjúhús, ami nagyon hasonlít az olasz milánói szelethez. Ami biztos, az a ropogós bunda és a zsenge hús, melyekhez nagyon jól illik a vajas-petrezselymes burgonya és a savanyúság, de persze hasábburgonya, burgonyapüré, rizi-bizi, kovászos uborka vagy zöldsaláta kíséretében is tálalhatjuk, ki amit szeret. Na de mit szólnátok ahhoz, ha ezt a komplex élményt abszolút gluténmentessé tennénk egy nem kevésbé ropogós, burgonyamorzsás kabáttal?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...