Burgonyamorzsás rántott hús
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g kukoricaliszt182 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
16g hoisin-szósz35 kcal
-
175g káposzta35 kcal
Összesen
893
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g kukoricaliszt726 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
64g hoisin-szósz141 kcal
-
700g káposzta140 kcal
Összesen
3574
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
28.4g burgonya16 kcal
-
28.4g sertés rövidkaraj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
5.7g kukoricaliszt21 kcal
-
9.6g citrom1 kcal
-
1.8g hoisin-szósz4 kcal
-
19.9g káposzta4 kcal
Összesen
101
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1886.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 908 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 541.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
893
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 281.3 g
Zsír
-
Összesen 113 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7544.4 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 352 mg
-
Kálcium 836 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 719 mg
-
Foszfor 3632 mg
-
Nátrium 1938 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 2167.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 448 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 442 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 803 micro
-
Kolin: 1324 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1270 micro
Összesen
3574
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 kg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 db tojás
-
200 g kukoricaliszt
-
2 db citrom
-
4 ek hoisin-szósz
-
1 kis db káposzta
Elkészítés
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, és turmixba tesszük. Felöntjük vízzel, hogy kb. ellepje, majd nagyon finomra turmixoljuk. Leszűrjük, és kiterítjük egy konyharuhával letakart tepsire.
- Felitatjuk a felesleges nedvességet papírtörlővel, majd hagyjuk szikkadni, végül áttesszük egy tálra, egyenletesen eloszlatjuk, és hagyjuk száradni.
- A sertésszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd, mintha hagyományos módon paníroznánk, először kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba mártjuk, (ezt megismételjük) és végül jó alaposan bevonjuk a burgonyamorzsával, hogy szép, vastag kabátja legyen.
- Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy lecsöpögjön róla a fölösleges zsiradék.
- Frissen tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 2775
- Feltöltés dátuma: 2024. május 22.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
414 recept
A rántott hús az autentikus magyar otthonok ételszimbóluma, amelyet általában hétvégén vagy családi ünnepségeken készítünk. A hús fajtája változhat, a legnépszerűbb a sertéshús, a csirke vagy akár a borjúhús, ami nagyon hasonlít az olasz milánói szelethez. Ami biztos, az a ropogós bunda és a zsenge hús, melyekhez nagyon jól illik a vajas-petrezselymes burgonya és a savanyúság, de persze hasábburgonya, burgonyapüré, rizi-bizi, kovászos uborka vagy zöldsaláta kíséretében is tálalhatjuk, ki amit szeret. Na de mit szólnátok ahhoz, ha ezt a komplex élményt abszolút gluténmentessé tennénk egy nem kevésbé ropogós, burgonyamorzsás kabáttal?