Burgonyaleves 13. - habart, petrezselymes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
289
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
1159
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
33.9g burgonya20 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
50.8g víz0 kcal
Összesen
40
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 822.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 565.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 581 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 645 micro
Összesen
289
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3291.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 1815 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2262.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2326 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2581 micro
Összesen
1159
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
40
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
175 g tejföl
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db leveskocka
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A krumplit megtisztítás után kisebb kockára vagy karikára vágjuk, ki hogy szereti.
- Feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje a krumplit, teszünk bele sót és egy húsleveskockát, puhára főzzük.
- Elkészítjük a habarást. A lisztet vagy a keményítőt egy kevéske tejben csomómentesre kavarjuk, majd lassan adagolva hozzá a többi tejet, simára keverjük. A tejfölt is beletesszük, és ezt is elkeverjük vele!
- Ha megfőtt a krumpli, szűrőn keresztül ráöntjük a habarást, így véletlenül sem lesz csomós! Folytonos kevergetés közben felfőzzük! (Azért kell folyton kevergetni, nehogy lekapja az alját.)
- Ha kell, még sózzuk! Tegyünk bele kevés pirospaprikát és a petrezselymet! (Ízlés szerint esetleg ecetezhetjük is.)
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14498
- Feltöltés dátuma: 2011. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet is sógornőm mutatta, és szintén itt találta, csak itt is elkövettem egy kis változtatást! Ha a húsleveskockában főzzük a krumplit, sokkal finomabb lesz! Nekem az íze nagyon hasonlít az édesanyám által készített tejfölös krumpliéra, csak ez inkább főzelékszerű, de így levesnek is nagyon finom! Jó étvágyat!