r
Nosalty Logó

Brokkolis-sajtos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Brokkolis-sajtos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3430 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11922.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    3303 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2494 mg
  • Nátrium
    5507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    844.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1975 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    887 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1857 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4344 micro
Összesen 3430 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük. A tejfölben elkeverünk 1 mokkáskanálnyi sót. A sajtot felszeleteljük, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Lobogó sós-ételízesítős vízben elkezdjük főzni a tésztát, ha friss a brokkoli, akkor a tésztával együtt (akár egyazon lábasba) tegyük fel főzni, ha fagyasztott, akkor 4 perccel később tegyük a tészta főzővizébe, mint magát a tésztát. 8-9 perc után szűrjük le a brokkolis tésztát.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. A brokkolis tészta 1/3-át tegyük egy jénaiba, kanállal tegyük rá a tejföl és a sajt harmad-harmad részét, ebben a sorrendben folytassuk a rétegezést.
  5. 20 perc alatt - vagy amíg a sajt egy kis színt nem kap - süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 52507
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Este hétkor tanácstalanul álldogáltam a hűtő előtt: mit is főzzek, mit is főzzek? Nincs itthon semmi! Vagy mégis: egy doboz két nap múlva lejáró tejföl, kevés sajt, egy kis száraztészta.... Lássuk a fagyaszót: "aha, egy csomag brokkoli!"

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...