r
Nosalty Logó

Boszorkányujjak Éva nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Boszorkányujjak Éva nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1255 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1255 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    348.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4912.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1088 mg
  • Foszfor
    2355 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    99 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 5018 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 464 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulalisztet, a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojásokat összegyúrjuk, hengerekké formáljuk, ujjnak formázzuk őket.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, lekenjük tojással, és a végébe nyomjuk a mandulaszemet. Készre sütjük.
  3. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  4. Ha kihűlt a sütemény, "kilakkozzuk" a csokoládémázzal a mandulakörmöket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8909
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Boszorkányujjak Éva nénitől
Évi néni 1830 recept

Azért sütöttem, mert egy másik sütihez szükségem volt hozzá, de egyébként nagyon jópofa ötletnek tartom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...