r
Nosalty Logó

Boszorkánykrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Boszorkánykrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 860 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 215 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 860 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, egy kanál vajon kicsit átfuttatjuk.
  2. Öntünk rá egy kis vizet, mellétesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd teljesen puhára pároljuk.
  3. Kihalásszuk a fűszereket, és az almát krémesre pürésítjük. Lehet botmixerrel is, én krumplinyomót használtam.
  4. Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Addig rumba áztatjuk a mazsolát.
  5. Ha kihűlt az almapüré, a tojások fehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
  6. Beleforgatjuk az almapürét, és még pár percig verjük.
  7. Kis tálkákba osztjuk, és a tetejükre szórjuk a mazsolát.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 603
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 63455
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 21.

Ajánló

Bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető, a lényeg, hogy a hab és a gyümölcspüré összekeverése után még vagy 5 percet dolgozzunk rajta a habverővel. A gugliba kíváncsiságból beírtam a nevét,a legtöbben gesztenyemasszára tálalják, de hogy őszinte legyek, a friss, házi pürén kívül a gesztenyés édességek általában nem nyűgöznek le. Ráadásul, ha gesztenyére ágyazunk, pont a lényeg, a leheletkönnyű desszert veszik el. Díszíthetjük ostyával, csokireszelékkel, finomra tört grillázzsal, dióval vagy mogyoróval, tálalhatjuk kekszen, de egy egyszerű piskótát is feldobhatunk vele, ha csak kísérőjének kínáljuk. Ha a cukrot kihagyjuk belőle, a legsalátarágósabb fogyókúrás is nyugodt szívvel megengedheti magának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskoromban imádtam a pöttyös és csíkos könyveket. Fehér Klára "Bezzeg az én időmben" című kislány-regénye a '30-as évek végén játszódik, a főszereplő lány családja nagyon szegény, és amikor az udvarlója bemutatja otthon, ezt a krémet készíti el, mert nagyon olcsó, de mégis különlegesebb, mint egy átlag piskóta. Évekig gondoltam rá, hogy majd egyszer megcsinálom, aztán elfelejtettem. Aztán pár hete találkoztam Katival, azzal a nagyon kedves NoSalty olvasóval, akiről már meséltem a Marlenka kapcsán. Kaptam tőle ajándékba egy csomó szakácskönyvet, sőt olyan kedves volt, hogy idős nagynénje évtizedek alatt összegyűjtött és gyönyörű gyöngybetűkkel lejegyzetelt receptgyűjteményét is lefénymásolta nekem. Hazaérve azonnal rávetettem magam, komolyan egy kincsesbánya! Na és ebben a csodás receptgyűjteményben megtaláltam a Boszorkánykrém receptjét. Igaz, ott eperrel készült, de hát most nincs eperszezon, én meg amúgy is az almás verzióra vágyom már vagy 15 éve. Külön érdekesség, hogy a recept szerint a habot egy órán át kell verni kézzel, akkor lesz a pici püréből és pár tojásból viszonylag nagy mennyiség. Na, én ennyire nem voltam bátor, habverővel csaltam, de aki gondolja, próbálja ki :). Ma vacsorára vendégek jöttek, Eszter mennyei Chili con carne-ját csináltam, ami után nagyon jól passzol a krém. Annyira könnyű, hogy minden nehéz fogás után lecsúszik, csak egy kis édes érzés marad utána. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...