r
Nosalty Logó

Borsós-csirkés makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Borsós-csirkés makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2075 micro
Összesen 369 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4766.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    2980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2992 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6225 micro
Összesen 1106 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, apróbb kockákra vágjuk, pár ek olajon fehéredégig pirítjuk, felöntjük kevéske vízzel, megszórjuk sóval, borssal, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. A borsót sós vízben puhára főzzük. (A konzerv borsót szűrőn hagyjuk lecsöpögni.)
  3. A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízbe áztatjuk fél percre, majd leszűrjük, és hagyjuk lecsöpögni.
  4. A petrezselyemlevelet megmossuk, és apróra vágjuk.
  5. Ha puha a csirke, lefőzzük róla a vizet, elzárjuk, ráborítjuk a borsót, rászórjuk a petrezselyemlevelet, és nyakon öntjük a tejföllel.
  6. Párszor összeforgatjuk, és a tésztához keverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12862
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsós-csirkés makaróni
Andi80_ 380 recept

Ez annyira egyszerű recept, gondolkodtam, hogy feltegyem-e, de talán ad ötletet valakinek, aki hasonló gondokkal küzd, mint én. Előző este kivettem egy adag csirkemellet a fagyasztóból. Elaludtak délben a gyerekek, és gyorsan nekiugrottam, hogy hamar étel legyen, mire ébrednek. A nagyobbik nagyon szereti a tésztát, ezért választottam a makarónit. A borsó a nem eszem meg listán van, de próbálom mindenbe belecsempészni, hátha csoda történik, mert ugye kell a zöldség. A csirkéhez ragaszkodtam, a zöldlevél meg a legújabb szokásom, amibe lehet, teszek frissen, amíg van a kertben. Szerencsére az egész 35 perc alatt megvolt. A gyereknek azért lecsúszott pár szem borsó is.:-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...