r
Nosalty Logó

Borsós-csirkemájas ragu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Borsós-csirkemájas ragu
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

306
Kalória
31.7g
Fehérje
11.6g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
218.9g
Víz
582.5g
Koleszterin
3.4g
Rost
4.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5535 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5484 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    496 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 306 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    3495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5408 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    553 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    96 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    3392 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33208 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    402 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6132 micro
  • Kolin:
    2040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32902 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    3441 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    2973 micro
  • Lut-zea
    7854 micro
Összesen 1837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket felkockázzuk, a májat csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén kockára vágjuk.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, majd rádobjuk a fél karikára vágott hagymát (itt lehet kockára is, én szeretem ha nagyobb darabokban vannak benne a zöldségek) megdinszteljük.
  3. Következő hozzávaló a máj. A hagymán fehéredésig sütjük, majd sóval borssal, pirospaprikával ízesítjük. Ha csípősen szeretjük az ételeket, ilyenkor lehet beletenni egy kis csilipelyhet.
  4. Ekkor megy bele a paprika, apróra vágott fokhagyma, és a paradicsom. Összekeverjük, és fedő alatt megrottyantjuk.
  5. Végül ráöntjük a borsót, rászórjuk a petrezselymet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a borsó. Vízzel felönthetjük, ha szükséges, de a borsó elég levet szokott engedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Tavasszal megjelent a friss zsenge zöldborsó, és innen jött az ötlet. Mivel párom és én is szeretjük a májat és a borsót is, ez dobtam össze.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!