r
Nosalty Logó

Borsós-csirkemájas ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Borsós-csirkemájas ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5535 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5484 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    496 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 306 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    3495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5408 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    553 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    96 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    3392 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33208 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    402 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6132 micro
  • Kolin:
    2040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32902 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    3441 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    2973 micro
  • Lut-zea
    7854 micro
Összesen 1837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket felkockázzuk, a májat csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén kockára vágjuk.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, majd rádobjuk a fél karikára vágott hagymát (itt lehet kockára is, én szeretem ha nagyobb darabokban vannak benne a zöldségek) megdinszteljük.
  3. Következő hozzávaló a máj. A hagymán fehéredésig sütjük, majd sóval borssal, pirospaprikával ízesítjük. Ha csípősen szeretjük az ételeket, ilyenkor lehet beletenni egy kis csilipelyhet.
  4. Ekkor megy bele a paprika, apróra vágott fokhagyma, és a paradicsom. Összekeverjük, és fedő alatt megrottyantjuk.
  5. Végül ráöntjük a borsót, rászórjuk a petrezselymet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a borsó. Vízzel felönthetjük, ha szükséges, de a borsó elég levet szokott engedni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5430
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 11.

Ajánló

Nokedlivel vagy rizzsel is kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasszal megjelent a friss zsenge zöldborsó, és innen jött az ötlet. Mivel párom és én is szeretjük a májat és a borsót is, ez dobtam össze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...