adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
167g csirkemáj198 kcal
-
42g zöldborsó34 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
55 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
306
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g csirkemáj1190 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
1837
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
58.5g csirkemáj70 kcal
-
14.6g zöldborsó12 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
5.9g zöldpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
10.5g vöröshagyma4 kcal
-
2.9g füstölt szalonna19 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
107
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 583 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 901.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 565 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 218.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5535 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1022 micro
-
Kolin: 340 mg
-
Retinol - A vitamin: 5484 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 574 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 496 micro
-
Lut-zea 1309 micro
Összesen
306
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.3 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 3495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5408 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 553 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 96 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 3392 mg
-
Nátrium 763 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1313.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33208 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 166 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 402 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 446 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6132 micro
-
Kolin: 2040 mg
-
Retinol - A vitamin: 32902 micro
-
α-karotin 281 micro
-
β-karotin 3441 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 2973 micro
-
Lut-zea 7854 micro
Összesen
1837
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1944 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 1926 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 174 micro
-
Lut-zea 460 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
1 kg csirkemáj
-
25 dkg zöldborsó
-
1 közepes db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 teáskanál füstölt pirospaprika
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
- A zöldségeket felkockázzuk, a májat csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén kockára vágjuk.
- A szalonnát zsírjára sütjük, majd rádobjuk a fél karikára vágott hagymát (itt lehet kockára is, én szeretem ha nagyobb darabokban vannak benne a zöldségek) megdinszteljük.
- Következő hozzávaló a máj. A hagymán fehéredésig sütjük, majd sóval borssal, pirospaprikával ízesítjük. Ha csípősen szeretjük az ételeket, ilyenkor lehet beletenni egy kis csilipelyhet.
- Ekkor megy bele a paprika, apróra vágott fokhagyma, és a paradicsom. Összekeverjük, és fedő alatt megrottyantjuk.
- Végül ráöntjük a borsót, rászórjuk a petrezselymet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a borsó. Vízzel felönthetjük, ha szükséges, de a borsó elég levet szokott engedni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5430
- Feltöltés dátuma: 2016. május 11.
Ajánló
Nokedlivel vagy rizzsel is kitűnő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tavasszal megjelent a friss zsenge zöldborsó, és innen jött az ötlet. Mivel párom és én is szeretjük a májat és a borsót is, ez dobtam össze.