r
Nosalty Logó

Borjúgolyók Slow Cookerban főzve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Borjúgolyók Slow Cookerban főzve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    633 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1768 micro
  • β-karotin
    5686 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4192.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1899 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1682 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    444 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5305 micro
  • β-karotin
    17059 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A salottahagymákat megtisztítjuk, és apróra daraboljuk.
  2. A darált borjúhúst összegyúrjuk a felkockázott salottahagymával, fűszerekkel, sóval és fehérborecettel.
  3. A kínai kelt hosszában kettévágjuk.
  4. Az egyik kínai kel felet négy cikkre vágjuk, és felszeleteljük.
  5. A slow cookerba 2 dl forró vizet öntünk, és magas hőfokra állítjuk.
  6. A felszeletelt kínai kelt beleszórjuk, és elegyengetjük.
  7. A sárgarépát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A felét a slow cookerba szórjuk.
  8. A paprikát felkockázzuk, és a felét a slow cookerba dobjuk.
  9. A fűszerezett borjúmasszából 12 dió nagyságú gombócot formálunk. A zöldségekre helyezzük a slow cookerba.
  10. A felkockázott paprika másik felét is rádobjuk.
  11. A slow cookerba szórjuk a maradék felszeletelt sárgarépát.
  12. A kínai kel második felét is négy cikkre vágjuk és felszeleteljük. A slow cookerba helyezzük.
  13. Még négy deciliter forró vizet öntünk rá, és alacsonyra állítjuk a slow cooker hőfokát.
  14. 6 órán keresztül főzzük, majd tálaljuk. Főzés közben a kínai kel összeesik, és a főzőlé éppen, hogy csak ellepi majd.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 768
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 07.

Ajánló

Az ünnepek után jól esik valami könnyebb ételt enni, és kímélni a gyomrot. Mindemellett laktató is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kímélő és laktató étel. A slow cooker-ban főzve alacsony hőfokon még a borjút se szárítjuk ki. Ha nincs slow cooker a tulajdonunkban, és nem szeretnénk beszerezni egyet, akkor főzőedényben is készíthetjük, alacsony hőfokon, csak gyöngyözve. A főzési idő 2 órára csökken. Ne emelgessük a fedőt felette, és csak gyöngyözve forraljuk, mert a borjú könnyen kiszárad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek