r
Nosalty Logó

Borjúgolyók Slow Cookerban főzve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Borjúgolyók Slow Cookerban főzve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    633 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1768 micro
  • β-karotin
    5686 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4192.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1899 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1682 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    444 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5305 micro
  • β-karotin
    17059 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A salottahagymákat megtisztítjuk, és apróra daraboljuk.
  2. A darált borjúhúst összegyúrjuk a felkockázott salottahagymával, fűszerekkel, sóval és fehérborecettel.
  3. A kínai kelt hosszában kettévágjuk.
  4. Az egyik kínai kel felet négy cikkre vágjuk, és felszeleteljük.
  5. A slow cookerba 2 dl forró vizet öntünk, és magas hőfokra állítjuk.
  6. A felszeletelt kínai kelt beleszórjuk, és elegyengetjük.
  7. A sárgarépát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A felét a slow cookerba szórjuk.
  8. A paprikát felkockázzuk, és a felét a slow cookerba dobjuk.
  9. A fűszerezett borjúmasszából 12 dió nagyságú gombócot formálunk. A zöldségekre helyezzük a slow cookerba.
  10. A felkockázott paprika másik felét is rádobjuk.
  11. A slow cookerba szórjuk a maradék felszeletelt sárgarépát.
  12. A kínai kel második felét is négy cikkre vágjuk és felszeleteljük. A slow cookerba helyezzük.
  13. Még négy deciliter forró vizet öntünk rá, és alacsonyra állítjuk a slow cooker hőfokát.
  14. 6 órán keresztül főzzük, majd tálaljuk. Főzés közben a kínai kel összeesik, és a főzőlé éppen, hogy csak ellepi majd.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 768
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 07.

Ajánló

Az ünnepek után jól esik valami könnyebb ételt enni, és kímélni a gyomrot. Mindemellett laktató is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kímélő és laktató étel. A slow cooker-ban főzve alacsony hőfokon még a borjút se szárítjuk ki. Ha nincs slow cooker a tulajdonunkban, és nem szeretnénk beszerezni egyet, akkor főzőedényben is készíthetjük, alacsony hőfokon, csak gyöngyözve. A főzési idő 2 órára csökken. Ne emelgessük a fedőt felette, és csak gyöngyözve forraljuk, mert a borjú könnyen kiszárad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...