Borjúgolyók Slow Cookerban főzve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
133g borjúhús156 kcal
-
19g salottahagyma12 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
247g kínai kel37 kcal
-
57g sárgarépa21 kcal
-
16 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
242
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g borjúhús468 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
740g kínai kel110 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
49 kcal
-
600g víz0 kcal
Összesen
727
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
18.2g borjúhús21 kcal
-
2.5g salottahagyma2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
33.6g kínai kel5 kcal
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
2 kcal
-
27.2g víz0 kcal
Összesen
33
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1397.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 669 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 633 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1768 micro
-
β-karotin 5686 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
242
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.8 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4192.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 655 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1214 mg
-
Nátrium 2008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1899 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1682 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 444 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 390 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 737 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5305 micro
-
β-karotin 17059 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 985 micro
Összesen
727
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 241 micro
-
β-karotin 774 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg borjúhús
-
2 közepes db salottahagyma
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
0.5 teáskanál kakukkfű
-
1 kávéskanál só
-
1 ek petrezselyem
-
1 késhegynyi bors
-
1 teáskanál fehérborecet
-
1 db kínai kel
-
1 nagy db sárgarépa
-
6 dl víz
Elkészítés
- A salottahagymákat megtisztítjuk, és apróra daraboljuk.
- A darált borjúhúst összegyúrjuk a felkockázott salottahagymával, fűszerekkel, sóval és fehérborecettel.
- A kínai kelt hosszában kettévágjuk.
- Az egyik kínai kel felet négy cikkre vágjuk, és felszeleteljük.
- A slow cookerba 2 dl forró vizet öntünk, és magas hőfokra állítjuk.
- A felszeletelt kínai kelt beleszórjuk, és elegyengetjük.
- A sárgarépát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A felét a slow cookerba szórjuk.
- A paprikát felkockázzuk, és a felét a slow cookerba dobjuk.
- A fűszerezett borjúmasszából 12 dió nagyságú gombócot formálunk. A zöldségekre helyezzük a slow cookerba.
- A felkockázott paprika másik felét is rádobjuk.
- A slow cookerba szórjuk a maradék felszeletelt sárgarépát.
- A kínai kel második felét is négy cikkre vágjuk és felszeleteljük. A slow cookerba helyezzük.
- Még négy deciliter forró vizet öntünk rá, és alacsonyra állítjuk a slow cooker hőfokát.
- 6 órán keresztül főzzük, majd tálaljuk. Főzés közben a kínai kel összeesik, és a főzőlé éppen, hogy csak ellepi majd.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 768
- Feltöltés dátuma: 2016. január 07.
Ajánló
Az ünnepek után jól esik valami könnyebb ételt enni, és kímélni a gyomrot. Mindemellett laktató is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kímélő és laktató étel. A slow cooker-ban főzve alacsony hőfokon még a borjút se szárítjuk ki. Ha nincs slow cooker a tulajdonunkban, és nem szeretnénk beszerezni egyet, akkor főzőedényben is készíthetjük, alacsony hőfokon, csak gyöngyözve. A főzési idő 2 órára csökken. Ne emelgessük a fedőt felette, és csak gyöngyözve forraljuk, mert a borjú könnyen kiszárad.