r
Nosalty Logó

Borjúgolyók Slow Cookerban főzve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Borjúgolyók Slow Cookerban főzve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

242
Kalória
32.3g
Fehérje
18.9g
Szénhidrátok
4.9g
Zsír
633g
Víz
104g
Koleszterin
6.1g
Rost
9.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    633 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1768 micro
  • β-karotin
    5686 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4192.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1899 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1682 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    444 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5305 micro
  • β-karotin
    17059 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. A salottahagymákat megtisztítjuk, és apróra daraboljuk.
  2. A darált borjúhúst összegyúrjuk a felkockázott salottahagymával, fűszerekkel, sóval és fehérborecettel.
  3. A kínai kelt hosszában kettévágjuk.
  4. Az egyik kínai kel felet négy cikkre vágjuk, és felszeleteljük.
  5. A slow cookerba 2 dl forró vizet öntünk, és magas hőfokra állítjuk.
  6. A felszeletelt kínai kelt beleszórjuk, és elegyengetjük.
  7. A sárgarépát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A felét a slow cookerba szórjuk.
  8. A paprikát felkockázzuk, és a felét a slow cookerba dobjuk.
  9. A fűszerezett borjúmasszából 12 dió nagyságú gombócot formálunk. A zöldségekre helyezzük a slow cookerba.
  10. A felkockázott paprika másik felét is rádobjuk.
  11. A slow cookerba szórjuk a maradék felszeletelt sárgarépát.
  12. A kínai kel második felét is négy cikkre vágjuk és felszeleteljük. A slow cookerba helyezzük.
  13. Még négy deciliter forró vizet öntünk rá, és alacsonyra állítjuk a slow cooker hőfokát.
  14. 6 órán keresztül főzzük, majd tálaljuk. Főzés közben a kínai kel összeesik, és a főzőlé éppen, hogy csak ellepi majd.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 360 perc

Kímélő és laktató étel. A slow cooker-ban főzve alacsony hőfokon még a borjút se szárítjuk ki. Ha nincs slow cooker a tulajdonunkban, és nem szeretnénk beszerezni egyet, akkor főzőedényben is készíthetjük, alacsony hőfokon, csak gyöngyözve. A főzési idő 2 órára csökken. Ne emelgessük a fedőt felette, és csak gyöngyözve forraljuk, mert a borjú könnyen kiszárad.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!