r
Nosalty Logó

Bolognai máj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
esztersilver
Bolognai máj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

350
Kalória
24.7g
Fehérje
6.4g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
211.9g
Víz
345g
Koleszterin
1.3g
Rost
3.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    211.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1648 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    2013 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    847.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13289 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2424 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    297 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    6593 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    587 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk.
  2. A megmosott gombát vékonyra szeljük, a szalámit pedig csíkokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, és nyolcadokra vágjuk.
  3. Serpenyőben forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és állandóan kevergetve, 5 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, a szalámit, és néhány percig még együtt pirítjuk.
  4. A paradicsomot is hozzáadjuk, ráöntjük a bort, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, majd néhány percig a tűz fölött rázogatva készre pároljuk.
  5. Sós vízben kifőtt spagettivel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

A Délmagyarország és délvilág szakácskönyvéből van a recept. Nagyon laktató ebéd volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!