adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g csirkemáj119 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
25g szalámi123 kcal
-
63g paradicsom11 kcal
-
53 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
350
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g csirkemáj476 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
100g szalámi493 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
1399
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
35.6g csirkemáj42 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
13.3g gomba3 kcal
-
8.9g szalámi44 kcal
-
22.2g paradicsom4 kcal
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
-
13.3g fehérbor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
125
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 211.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3322 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 606 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 3290 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1648 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
350
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 99 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3934.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 1413 mg
-
Nátrium 2013 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 847.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13289 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 66 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2424 micro
-
Kolin: 829 mg
-
Retinol - A vitamin: 13160 micro
-
α-karotin 297 micro
-
β-karotin 1347 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 6593 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
1399
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 1171 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 587 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg csirkemáj
-
5 dkg vöröshagyma
-
15 dkg gomba
-
10 dkg szalámi
-
3 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 csipet bazsalikom
Elkészítés
- A májat megmossuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk.
- A megmosott gombát vékonyra szeljük, a szalámit pedig csíkokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, és nyolcadokra vágjuk.
- Serpenyőben forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és állandóan kevergetve, 5 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, a szalámit, és néhány percig még együtt pirítjuk.
- A paradicsomot is hozzáadjuk, ráöntjük a bort, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, majd néhány percig a tűz fölött rázogatva készre pároljuk.
- Sós vízben kifőtt spagettivel tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5262
- Feltöltés dátuma: 2011. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
esztersilver
68 recept
A Délmagyarország és délvilág szakácskönyvéből van a recept. Nagyon laktató ebéd volt.