r
Nosalty Logó

Bogyós morzsás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Júlia
Bogyós morzsás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pitetészta

gyümölcsös réteg

morzsatető

373
Kalória
4g
Fehérje
41.4g
Szénhidrátok
20.8g
Zsír
20.4g
Víz
53.8g
Koleszterin
1.4g
Rost
10.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

pitetészta

gyümölcsös réteg

morzsatető

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

pitetészta

gyümölcsös réteg

morzsatető

Összesen 1492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

pitetészta

gyümölcsös réteg

morzsatető

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

pitetészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és a piteformákat kivajazzuk-lisztezzük, majd félretesszük. (Nekem 2 db kisebb piteformám van, kb. 15 cm az átmérőjük.)
  2. A pite tésztájához egy tálban kézzel elmorzsoljuk a lisztben a vajat, majd apránként vizet adunk hozzá, amíg egy sima, de nyújtható állagú tésztát nem kapunk. Nem kell sok víz, úgyhogy tényleg apránként adjunk hozzá! Aki akar, az egy kevés porcukrot is tehet bele.
  3. A tésztát kinyújtjuk fél cm-nél kicsit vékonyabbra, majd a kis piteformákba igazgatjuk, nyomkodjuk a tésztát.
  4. Egy másik edényben elmorzsoljuk a maradék vajat a 2 ek. cukorral és müzlivel és 1 ek. liszttel. Kézzel könnyen elmorzsolható tésztát kell kapjunk.
  5. Egy edényben a fagyasztott gyümölcsöket összeforgatjuk a vanília aromával, 2 ek. cukorral és liszttel. A piteformákban egyenletesen elosztjuk, majd végül a morzsás tésztát a tetejére morzsoljuk a pitének.
  6. Az előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, vagy ameddig a gyümölcsök el nem kezdenek bugyogni, és a morzsa a pite tetején aranybarnára pirult. Felszolgálás előtt hagyjuk tejesen kihűlni, és mivel ez egy savanykás desszert lesz, vaníliafagyival vagy tejszínhabbal érdemes tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15

Egyik barátnőm úgy döntött valamelyik este, hogy meglátogatna, és mivel olyan régóta ígérgettem már neki, hogy egyszer sütök neki egy pitét, úgy döntöttem, eljött ez az alkalom. A mélyhűtőben meg is találtam a fagyasztott gyümölcsöket, tehát a bogyós pite mellett döntöttem.  Ez a recept meglehetősen újkeletű volt nekem, általában nem ezzel a módszerrel szoktam pitét csinálni, de a végeredmény így is nagyon finom lett, és ez a módszer sokkalta megkönnyítette a dolgomat.  A mértékegységek eléggé hozzávetőlegesek, de a pitetészta meg a morzsa állagán is látni lehet, hogy mikor jó. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!