r
Nosalty Logó

Biscotto cegliese – olasz keksz

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Biscotto cegliese – olasz keksz
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

640
Kalória
19.3g
Fehérje
53.7g
Szénhidrátok
42.1g
Zsír
30.3g
Víz
91.5g
Koleszterin
7.8g
Rost
38.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3567.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    820 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 421 kcal

Elkészítés

  1. A hámozott mandulát egy serpenyőben megpirítjuk (ha sikerült keserű mandulát vennünk, akkor ezt is mellé dobjuk). A hámozatlan mandulát forró, majd hideg vízbe dobjuk, és megpucoljuk, csak ezután pirítjuk.
  2. Közben egy nagy és lapos tepsit sütőpapírral bélelünk, amit olívaolajjal locsolunk, majd félretesszük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
  3. Az eredeti recept szerint egy kemény, mondjuk kő felületen boros vagy olívaolajos üveggel darabosra törjük a mandulát. Én a saját és konyhám épsége érdekében a konyhai mixerem segítségéhez nyúltam ennél a pontnál.
  4. A kisebb darabokba őrölt mandulát egy közepes tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot/mézet, citromhéjat, tojást, likőrt, és könnyű tésztát gyúrunk belőle. Kicsit ragacsos lesz, de ettől nem kell megijedni, természetes a dolog.
  5. Ujjaink és tenyerünk segítségével 8 cm széles téglalap formában szétterítjük a tésztát a munkalapon.
  6. Hosszanti irányban a feléig cseresznyelekvárral kenjük a tésztát, majd a kenetlen oldalt egy nagy, lapos kés segítségével ráhajtjuk a lekvárosra.
  7. Kb. 4x4 cm-es szeleteket (ahogy sikerül) vágunk belőle, és mehetnek is az előkészített tepsibe, majd a sütőbe úgy 5-6 percre sülni.
  8. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, meg ne égessük a szánkat a kekszben lévő forró dzsemmel. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Olaszországi nyaralásunk során számtalan újdonságot kóstolhattunk, melyek közül most ezt a Ceglie Messapica-ból egy Puglia tartományban található községből származó, könnyen elkészíthető, lisztmentes mandulás keksz receptet hoztam nektek, itt a hozzá tartózó írás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!