r
Nosalty Logó

Birsalmával töltött kacsasült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
TIBIAPU
Birsalmával töltött kacsasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
római tál
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1454 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 182 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2061 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1454 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott egész pecsenyekacsát jól befűszerezzük a kedvenc fűszereinkkel.
  2. A 2 megmosott egész birsalmát a belsejébe rakjuk, kacsasütőbe vagy előáztatott Römer tálba (nekem van egy nagy, amibe nagyobb kacsa is belefér) rakjuk, és sütőben, lassú tűzön átsütjük.
  3. Amikor majdnem kész, 15 percre levesszük a fedőt, és rápirítunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5712
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Ajánló

Rakhatunk mellé félbevágott burgonyákat is köretnek, megsül a kacsával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birsalmával töltött kacsasült
TIBIAPU 15 recept

Éppen birsalmasajt készítése kapcsán felhívtuk kedvenc anyósomat, aki mellesleg megjegyezte, hogy birsalma szezonban szokott sütni egy kacsát sütőben, birsalmával töltve. Volt a fagyasztóban egy egész kacsa, meg is csináltam, fantasztikus!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...