Birsalmasajt cukorbetegeknek
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
609
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3658
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
609
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 131 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 95 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1502.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 773 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 658.2 g
-
Cukor 470 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 428.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
3658
kcal
- 2% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A birsalmát megmossuk, majd a magházát eltávolítjuk, és elnegyedeljük.
- Annyi vízben, amennyi épp ellepi odatesszük főni, teszeünk bele pár csepp citromlevet (így nem barnul meg), és az egész rúd fahéjat is beledobjuk.
- Ha megfőtt, leszűrjük, és botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a többi citromlevet és a cukrokat is.
- Odatesszük főni, és folyamatos keverés mellett jó sűrűre főzzük.
- Ha már jó sűrű, akkor beledobjuk a diót, és folpack-kal bélelt kis kompótos tálkákba vagy őzgerincformába simítjuk.
- Egy napra hűvősre tesszük, majd ha a teteje már megszilárdult, kiborítjuk sütőpapírra, és száraz, hűvős helyre tesszük kb. 2 hétre. Majd várunk és várunk, és közben meg-meg lessük :).
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 45621
- Feltöltés dátuma: 2011. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kb. 20 éve várok arra, hogy megkóstolhassam,milyen is az íze a birsalmasajtnak. Még gyerekkoromban a református lelkész felesége egyszer vallásóra után megkínált birsalmasajttal, de én nem ehettem belőle, mert cukorbeteg vagyok, és csak azt láttam, hogy iszonyat jól néz ki a belőle kukucskáló diókkal, azóta is kíváncsian vártam, hogy elkészíthessem egyszer én is! Most kaptunk valakitől birsalmát, és eljött az én időm:). Érdemes kipróbálni, iszonyat finom, és még a kislányomnak is ízlik!