r
Nosalty Logó

Bazsalikomos sajtos tészta paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vikki
Bazsalikomos sajtos tészta paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 586 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3500.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 2344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    613 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  2. A paradicsomokat keresztbe bevágjuk, majd pár másodpercre lobogó vízbe tesszük, hogy a héjuk felpöndörödjön.
  3. A héjukat lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk.
  4. A vajon puhára pároljuk a felkockázott hagymát, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, és összeforraljuk.
  5. Belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és hozzáadjuk a reszelt trappista sajtot is. Ha kell, sózzuk.
  6. Ha elolvadt a trappista sajt, kész is a mártás: hozzákeverjük a lecsepegtetett tésztát, majd a paradicsom kockákat, és a végén friss bazsalikomot tépkedünk a tetejére.
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14554
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tésztát nagyon gyakran késztjük, mert nagyon finom a krémes sajtmártás az illatos bazsalikommal és az érett paradicsomokkal. Igazi könnyű nyári vacsora kevesebb, mint 30 perc alatt. Persze bármikor elkészíthető, télen például igazi nyáridéző :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...