r
Nosalty Logó

Battenberg csokisan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Battenberg csokisan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta+lekvár

Külsejére

Összesen 625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta+lekvár

Külsejére

Összesen 6254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta+lekvár

Külsejére

Összesen 410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    349.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5964.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    2762 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    781.3 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1087 micro
Összesen 6254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Tészta+lekvár

Külsejére

Elkészítés

Tészta+lekvár

  1. A vajat vagy margarint a cukorral együtt egy tálba tesszük, és egy robotgép segítségével összekeverjük. A sütőporral összekevert lisztet rászitáljuk, majd a tojásokat is beleütjük. Addig keverjük, míg sima tisztát nem kapunk. Két részre osztjuk, az egyikbe belekanalazzuk a kakaóport, a másikat simán hagyjuk.
  2. Egy keskeny, hosszúkás tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd hosszában elválasztjuk egy összetekert alufóliával. Az egyikbe a kakaósat, a másikba a sima tésztát öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Mikor kész és kihűlt, hosszában félbevágjuk, és sakktábla szerűen elhelyezzük. A piskóták közé ízlés szerint lekvárt kenünk, majd a hűtőben hűlni hagyjuk.

Külsejére

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot robotgéppel összekeverjük, majd a kakaóport is rászórjuk. Ha túl sűrű, 2-4 evőkanál vizet adhatunk hozzá. Keverjük, míg krémes nem lesz, majd kívül bekenjük a tortát vele.
  2. Ízlés szerint díszíthetjük még a tortát, én egy fondant lapot tettem a tetejére, amit dióval és csokival díszítettem az oldalaival együtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kb.20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2097
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs is jobb annál, mikor a kreativitás is hozzácsapódik a süti sütéshez. 

Hozzávalók

Tészta+lekvár

Külsejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...