r
Nosalty Logó

Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3369 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1083 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6047 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 843 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    360.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6101.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    3628 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1960 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    157 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4333 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    24187 micro
  • Lut-zea
    3033 micro
Összesen 3369 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    924 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsok megmosása és nagyobb darabokra való vágása után, majd a szokásos sózás, borsozás (óvatosan) után a szeletekre vágott füstölt szalonnát egyenletesen be kell vagdosni.
  2. Egy nagyobb tepsiben a következőképpen rétegezzük (lentről-felfelé): szalonnaszeletek, befűszerezett húsok, babérlevelek, hagymakarikák, paradicsomszeletek, fokhagymaszeletek, majd végső fázisként ráhintjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. Az alufóliaval való lefedés után egy órán keresztül pároljuk a fent említett alapanyagokat.
  4. A sütés után a különválasztjuk a húsokat és a szalonnát a megpárolt zöldségektől.
  5. Ezután a húsokat és a szalonnát ropogósra sütjük, grillezük (10-15 perc).
  6. A különválasztott, párolt zöldségeket egy közepes edényben fém tésztaszűrő segítségével átpaszírozzuk (a levét is ráöntjük). Ezzel magkapjuk a szósz alapját.
  7. A kész szószalapot ketchuppal vagy paradicsompürével, illetve borssal ízesítjük, majd összeforraljuk.
  8. Köretnek krumlipürét vagy akár rizst is készíthetünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8032
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Ajánló

Félédes fehérbor - Tokaji Hárslevelű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredetileg "BAX" csirkeként kapott receptet egy kis módosítással Baszk csirkeként készítettem el : ).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...