r
Nosalty Logó

Barackos és szilvás gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos és szilvás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 683 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2954.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    4594 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk hűlni.
  2. Amikor már langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat és beledolgozzuk. Ezután mehet bele a tojás és a só is. Majd végül a liszt. Kb. 25-30 dkg liszt szükséges hozzá. Attól függően, milyen burgonyánk van. Nem túl ragadós tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 1cm vastagra nyújtjuk. 5*5cm-es kockákra vágjuk.
  4. A barackot és a szilvát megmossuk és elfelezzük. (Ha nagyobb darabokat sikerült vennünk, akkor negyedekbe vágjuk őket.)
  5. A fahéjat és a cukrot összekeverjük, és a szilvákat és barackokat megforgatjuk benne. Vagy ha van otthon kockacukor, akkor egy kockacukor plusz fahéj mehet egy gombócba.
  6. A fahéjas és cukros gyümölcsöket a tészta kockák közepére helyezzük. Majd a négy sarkát összecsípjük, és golyókat formázunk belőlük. Lobogó vízben kifőzzük.
  7. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, készen vannak. Vajon pirított zsemlemorzsába hempergetjük őket, és tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7519
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokáig próbáltam elkészíteni azt az igazi barackos (szilvás) gombócot, amit mamám is készített. Hiába kértem el a receptet, az első pár adag nem lett olyan. Aztán egyszer csak sikerült. Pedig a recept nem változott. De úgy látszik ehhez is idő kell és gyakorlás. Pedig nem nehéz elkészíteni, de én a tökéletesig nem nyugodtam. Sikerült :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...