r
Nosalty Logó

Barackos burgonyagombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
ZLB
Barackos burgonyagombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1567 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    12538 micro
  • β-crypt
    1196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 2113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjastul megfőzzük, magpucoljuk, és krumplitörővel összenyomjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  2. A krumplihoz hozzákeverjük a búzadarát és a tojást, majd fokozatosan adagolva, annyi liszttel összedolgozzuk, hogy lágy, de gyúrható, nem ragadós tésztát kapjunk.
  3. A mézet a fahéjjal elkeverjük. A barackokat megmossuk.
  4. A tésztát lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk. Késsel 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. (A méret igazából a barackok méretétől függ.)
  5. Minden négyzetre egy barack kerül. (Én a kisebb gombócokra szavazok, ha nagyok a barackok, mindegyikre csak egy fél szemet teszek.)
  6. Lobogó, enyhén sós vízben egyszerre 8-10 gombócot megfőzünk. Időnként megkavarjuk, hogy le ne ragadjanak. Ha feljöttek a víz tetejére, még 4 percig főzzük.
  7. Szűrőkanállal kihalásszuk a gombócokat, és még nedvesen pirított morzsába forgatjuk őket.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10528
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.

Ajánló

A végén morzsa helyett porcukros mákba is forgathatjuk a gombócokat, ilyenkor a közepébe méz nem, csak fahéj kerül. Nagyon szépen mutatnak a félbe vágott fekete gombócok, belül a sárgabarackkal. Nekem ekkora adagból 35-40 gombóc szokott kijönni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom eldönteni, melyiket szeretem jobban, a barackos vagy a szilvás gombócot. Szerencsére nem kell választanom a kettő közül, mert ha leérett a sárgabarack, csak utána jön a szilva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...