r
Nosalty Logó

Balzsamecetes csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéjas Kávé
Balzsamecetes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 339 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 678 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Dobjunk össze egy gyors kis páclevet a csirkecicinek. Egy edénybe tegyük bele a balzsamecetet, facsarjuk bele a narancsot, reszeljük bele a gyömbért, és hintsük meg fahéjjal (bár az egész fahéj frissen reszelve jobb). Keverjük jól össze, majd tegyük bele a csirkemelleket. Letakarva dobjuk a hűtőbe, és hagyjuk pihenni.
  2. Közben készítsünk egy levest, addig jól összeérik a hús. Ha ehhez nincs kedvünk, akkor 10-20 perc is elegendő.
  3. Forrósítsunk fel olívaolajat, majd a húsokat a pácléből kivéve tegyük az olajra, és süssük meg. A sült húst tegyük lefedve meleg helyre (én a sütőbe dobtam, mert ott épp készítettem hozzá azöldfűszeres krumplit köretnek:-)).
  4. A páclevet öntsük a megüresedett edényünkbe, kezdjük el forralni. Amikor felforrt, tegyük bele a barna cukrot/mézet, éssűrítsük. Ha a cukor már teljesen felolvadt, akkor kicsit még forraljuk, majd vegyük le a tűzről. És már készen is vagyunk. :-)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2871
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fahéjas Kávé 20 recept

Vasárnap újra lehetőségem nyílt tevékenykedni a konyhában. Pár nappal korábban olvastam egy érdekes receptet, ami nagyon felkeltette az ízlelőbimbóim figyelmét. :-) Mivel nem emlékeztem már a receptre, csak a fő összetevőkre, ami a balzsamecet és a csirkemell voltak, ezért elkészítettem a mi szájízünk szerint. :-) Készítettem egy gyors pácot, amiben a csirkemelleket a leves elkészültéig pácoltam. Nézzük, mi is kell ehhez a finomsághoz, megint nem vagyok könnyű helyzetben, mert a mennyiségeket megint nem mértem:-(, valamint bocsánat, hogy csak most, de eleddig nem jutottam el odáig, hogy ezt meg tudjam osztani Veletek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...