r
Nosalty Logó

Baconbe tekert csirkemáj lecsóágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baconbe tekert csirkemáj lecsóágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1783 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1149 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6281 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    3507 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5388.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    2196 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    19060 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    96 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3447 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18843 micro
  • α-karotin
    484 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    10521 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 1783 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    625 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap este célszerű beáztatni a májakat tejbe, vagy tejszínbe, de aznap egy olyan 2 órával előtte is elég!
  2. Kivesszük a májakat és lecsepegtetjük róluk alaposan a tejet, vagy tejszínt. Megsózzuk és megpirospaprikázzuk őket, és beletekerjük a szalonnába.
  3. Ezután felkarikázzuk a paradicsomot, paprikát és a hagymát.
  4. Majd egy tűzálló tál aljára vegyítjük el a zöldségeket, és rásorakoztatjuk a baconos-májakat, épp 1 dl vizet töltünk az aljára, nem kell több, mert a zöldségek sok levet fognak engedni.
  5. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, kb 25-30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát róla, és még addig hadgyuk, amíg szépen meg nem pirulnak!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6436
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Ajánló

Tejbe vagy tejszínbe azért kell beáztatni, hogy ne legyen keserű a máj! Köretként párolt rizst készítettem hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az egyik kedvenc szakácskönyvembe (Tóthné Pánya Mariann: Házi ételek) találtam, csak én egy picit átvariáltam, ott nem lecsóágyon készült, hanem csak simán meg kell sütni. Én szerintem nagyon finom, laktató étel és bárkinek merem ajánlani!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...