Baconbe tekert csirkemáj lecsóágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
191g csirkemáj227 kcal
-
74g bacon290 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
67g tej37 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
133g paradicsom24 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
33g víz0 kcal
Összesen
594
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
572g csirkemáj681 kcal
-
221g bacon869 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1783
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
34g csirkemáj40 kcal
-
13.1g bacon52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
11.9g tej7 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
23.8g paradicsom4 kcal
-
5.9g paprika1 kcal
-
5.9g víz0 kcal
Összesen
106
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1796.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 389.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 6353 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1149 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 6281 micro
-
α-karotin 161 micro
-
β-karotin 763 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 3507 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
594
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.1 g
Zsír
-
Összesen 114.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5388.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 2202 mg
-
Nátrium 2196 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1168.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 19060 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 96 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 229 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3447 micro
-
Kolin: 1254 mg
-
Retinol - A vitamin: 18843 micro
-
α-karotin 484 micro
-
β-karotin 2288 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 10521 micro
-
Lut-zea 775 micro
Összesen
1783
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 1120 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 625 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
13 db csirkemáj
-
13 szelet bacon
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 db paradicsom
-
1 db paprika
-
1 dl víz
Elkészítés
- Előző nap este célszerű beáztatni a májakat tejbe, vagy tejszínbe, de aznap egy olyan 2 órával előtte is elég!
- Kivesszük a májakat és lecsepegtetjük róluk alaposan a tejet, vagy tejszínt. Megsózzuk és megpirospaprikázzuk őket, és beletekerjük a szalonnába.
- Ezután felkarikázzuk a paradicsomot, paprikát és a hagymát.
- Majd egy tűzálló tál aljára vegyítjük el a zöldségeket, és rásorakoztatjuk a baconos-májakat, épp 1 dl vizet töltünk az aljára, nem kell több, mert a zöldségek sok levet fognak engedni.
- Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, kb 25-30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát róla, és még addig hadgyuk, amíg szépen meg nem pirulnak!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6436
- Feltöltés dátuma: 2012. május 26.
Ajánló
Tejbe vagy tejszínbe azért kell beáztatni, hogy ne legyen keserű a máj! Köretként párolt rizst készítettem hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet az egyik kedvenc szakácskönyvembe (Tóthné Pánya Mariann: Házi ételek) találtam, csak én egy picit átvariáltam, ott nem lecsóágyon készült, hanem csak simán meg kell sütni. Én szerintem nagyon finom, laktató étel és bárkinek merem ajánlani!