Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
100g bacon393 kcal
-
125g csirkemáj149 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
545
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
400g bacon1572 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
2179
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
43.9g bacon172 kcal
-
54.8g csirkemáj65 kcal
-
0.5g fehérborecet0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
Összesen
238
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1547.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 840 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 144.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 736 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 4124 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
545
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.7 g
Zsír
-
Összesen 172.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1989 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6191.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 354 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 2161 mg
-
Nátrium 3361 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 577.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16528 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 85 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2943 micro
-
Kolin: 1165 mg
-
Retinol - A vitamin: 16494 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
2179
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1812 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 1809 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 22 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg bacon
-
50 dkg csirkemáj
-
1 ek fehérborecet
-
1 tk majoranna
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A baconszeletekkel kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”.
- A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel.
- Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/ sütés előtt sózzuk.
- Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Tepsi mérete: őzgerinc
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 239
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13001
- Feltöltés dátuma: 2013. január 12.
Ajánló
Krumplipürével a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept a batyus csirkemáj még ízletesebb és gyorsabban elkészíthető változata. Míg a batyus változatnál egyenként kell a májat baconbe csomagolni, ennél a változatnál nemcsak, hogy gyorsabban elő tudjuk készíteni az ételt, de lehetőségünk van mindenféle finomsággal megpakolni és meglocsolni becsomagolás előtt a májakat anélkül, hogy sütés közben szétesne. Gyorsan elkészül; kb. 5 perc az előkészítés és 25 perc a sütés. Hidegen és melegen is finom, köretként krumplipüré illik hozzá.