r
Nosalty Logó

Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4124 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 545 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    172.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6191.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    3361 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16528 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2943 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16494 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 2179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1809 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A baconszeletekkel kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”.
  2. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel.
  3. Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/ sütés előtt sózzuk.
  4. Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: őzgerinc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12999
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Ajánló

Krumplipürével a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a batyus csirkemáj még ízletesebb és gyorsabban elkészíthető változata. Míg a batyus változatnál egyenként kell a májat baconbe csomagolni, ennél a változatnál nemcsak, hogy gyorsabban elő tudjuk készíteni az ételt, de lehetőségünk van mindenféle finomsággal megpakolni és meglocsolni becsomagolás előtt a májakat anélkül, hogy sütés közben szétesne. Gyorsan elkészül; kb. 5 perc az előkészítés és 25 perc a sütés.  Hidegen és melegen is finom, köretként krumplipüré illik hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...