r
Nosalty Logó

Babos fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babos fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírthoz

Összesen 625 kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírthoz

Összesen 1249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírthoz

Összesen 323 kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 625 kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 1249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Fasírthoz

Elkészítés

Fasírthoz

  1. Összevágjuk a vöröshagymát, beletesszük egy tálba, hozzátesszük a babkonzervet, a tojást hozzáütjük, beletesszük a zabpelyhet, a sót és a borsot is.
  2. Jól összekeverjük, összegyúrjuk, majd kb. 20 percre félretesszük, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
  3. Pici olívaolajat felhevítünk, majd a masszából kis pogácsákat csinálunk vizes kézzel, és beletesszük a már forró olajba. Még ott megnyomkodjuk, hogy lapos legyen. Mind a két oldalát megsütjük.
  4. Fokhagymás tejfölt szoktam hozzá tálalni, nagyon finom együtt.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3381
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak húsból lehet fasírtot csinálni. Nagyon finom, és nem csak babból, de pl. csicseriborsóból is elkészíthető.

Hozzávalók

Fasírthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...