r
Nosalty Logó

Azték brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Azték brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5479 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    383.2 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3137.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 5479 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gőz fölött megolvasztjuk a vajat és az apróra tördelt csokoládékat. Egyneművé kavarjuk, és hagyjuk hűlni.
  2. Egy tálban (ez a tál legyen a legnagyobb, mert végül minden ebbe kerül bele) a tojásokat és a cukrot fehéredésig kavarjuk, majd belereszeljük a friss, meghámozott gyömbért, és beletesszük a csilit is. Míg a gyömbérnél fontos, hogy frisset használjunk, a csili esetében jobb a szárított, por állagú csilipaprika, mert jobban eloszlik a masszában. Ha frisset (nem por állagút) teszünk bele, akkor nagyon apróra kell aprítani.
  3. Egy másik edényben összekavarjuk a lisztet, a darált diót és a csipetnyi sót.
  4. A tojásos keverékbe beleöntjük az olvasztott csoki-vaj keveréket, jól elkavarjuk, majd mehet bele a lisztes elegy is, ezzel is még addig kavargatjuk, míg egynemű és csomómentes tésztát kapunk.
  5. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát, kanál hátával kicsit rásegítünk, hogy egyenletesen elterüljön, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 18 percig sütjük - nem szabad túlsütni, mert az a jó, ha a belseje még krémes, teteje lemezesen pattogzó állagú.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1494
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 02.

Ajánló

Ha gyerekeknek sütjük, érdemes az alapváltozatban elkészíteni, vagy vaníliával, esetleg reszelt narancshéjjal ízesíteni. Lehet sütni dió helyett őrölt mandulával vagy mogyoróval is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran sütök brownie-t, mindig pillanatok alatt elfogy, mert mindenki imádja. Jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládéból szoktam sütni, és egyszerűen elronthatatlan. Ebben a receptben az alapreceptemet bolondítottam meg a chili és gyömbér ízével, de általában, mikor csak a gyerekeknek készül, akkor ezek nélkül sütöm. Ha chilis csokival sütjük, akkor el is maradhat a chilipor belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...