r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Torma
Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

534
Kalória
16.3g
Fehérje
98.7g
Szénhidrátok
9.5g
Zsír
141.9g
Víz
-
Koleszterin
10g
Rost
9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5342.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    2842 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    567.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3469 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A langyoshozzávalókból fényes, lágy tésztát dagasztunk, majdaduplájára kelesztjük (nekem2 óra volt).
  2. Ezután négydarabba vágjuk és megformázzuk; egyenként félujjnyi téglalap alakúranyújtjuk, majd a hosszanti oldalától feltekerjük. A végeket összecsipkedjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapon kelesztjük megint kb 30 percet.
  3. A sütőt felforrósítjuk 230 fokra (kis vizes edénnyel az aljában), majd a 30 perc elteltével lepermetezzük a bagetteket vízzel, megszórjuk a magokkal, ferdén bevagdaljuk, és a forró sütőben sütjük 15-20 percig. Ezutánlevesszük a hőt 200 fokra, és készre sütjük.
  4. Sütőből kivéve rögtön lespricceljük vízzel, és rácson hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: vadkovászos
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kétféle kovásszal készült; ízes, ropogós lett a bagett!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kefires cipó

Maradék lisztjeimet használtam fel kenyérkészítésre. Nyugodtan lehet, egy- vagy kétféle lisztből is készíteni, a lényeg, hogy 50 dkg legyen. Vaslábas helyett elkészíthető jénaiban ...

Panno

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!