r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
vadkovászos
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1335.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5342.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    2842 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3469 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyoshozzávalókból fényes, lágy tésztát dagasztunk, majdaduplájára kelesztjük (nekem2 óra volt).
  2. Ezután négydarabba vágjuk és megformázzuk; egyenként félujjnyi téglalap alakúranyújtjuk, majd a hosszanti oldalától feltekerjük. A végeket összecsipkedjük, és sütőpapírral bélelt sütőlapon kelesztjük megint kb 30 percet.
  3. A sütőt felforrósítjuk 230 fokra (kis vizes edénnyel az aljában), majd a 30 perc elteltével lepermetezzük a bagetteket vízzel, megszórjuk a magokkal, ferdén bevagdaljuk, és a forró sütőben sütjük 15-20 percig. Ezutánlevesszük a hőt 200 fokra, és készre sütjük.
  4. Sütőből kivéve rögtön lespricceljük vízzel, és rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4082
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 01.

Ajánló

Legjobb hideg ételekhez, szendvicsekhez (piknik!), de elképzelem bográcsgulyás kísérőjének is! Persze ne felejtsük a bagett francia eredetét se; puha sajtokhoz is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétféle kovásszal készült; ízes, ropogós lett a bagett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...