r
Nosalty Logó

Aszalt áfonyás scone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt áfonyás scone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6234.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    3800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 2883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áfonyát legalább fél órával a felhasználás előtt beáztatjuk langyos vízbe.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, szódabikarbónát, és a kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a cukrot.
  3. Adjuk hozzá az írót (vagy fele-fele arányban 12%-os tejföl-tej keveréket), és a tojást, valamint a vízből kinyomkodott áfonyát. Egy viszonylag lágy tésztát keverünk, szükség esetén még lehet kevés tejet hozzáadni.
  4. A tésztát borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk kb. 3 cm vastagságúra, és szaggassunk belőle kb. 6 cm átmérőjű pogácsákat.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük, ne túl közel egymáshoz, mert nőni fognak. Tetejüket kenjük meg tejjel, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
  6. Sűrű tejszínnel, vajjal, lekvárral tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8418
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Kávé, tea mellé fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A GoodFood magazinban találtam, rögtön ki is próbáltam. A friss cseresznyét helyettesítettem aszalt gyümölccsel. A scone eredetileg Skóciából származik, de mára már egész Nagy-Britanniában elterjedt. Ebből a mennyiségből kb. 15 db édes pogácsa lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...