r
Nosalty Logó

Asszonycsók – baci di dama házi mogyorókrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Asszonycsók – baci di dama házi mogyorókrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához és a töltelékhez

409
Kalória
5.3g
Fehérje
37.6g
Szénhidrátok
27.5g
Zsír
6g
Víz
32.3g
Koleszterin
3.2g
Rost
19.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához és a töltelékhez

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához és a töltelékhez

Összesen 3269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához és a töltelékhez

Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    220.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 3269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 527 kcal

Elkészítés

A tésztához és a töltelékhez

  1. A mogyorót megpörköljük, vagy sütőben pirítjuk és papírtörlő között ledörgöljük a héját, nem kell tökéletesre, annál rusztikusabb marad a színe. Ha nem adja magát a héj, akkor forrásban lévő szódabikarbónás vízbe dobjuk 1-2 percre, majd jeges vízbe tesszük át, így egyenként könnyen kinyomhatóak a héjból, vagy színes (amit nem sajnálunk) konyharuhával, papírtörlővel is dörzsölhetjük egyben az egész mennyiséget.
  2. A mogyorót késes aprítóban finomra daráljuk, hozzászórjuk a cukrot ezzel tovább forgatjuk, aztán mehet a vaj, végül a liszt egy pár forgatásra.
  3. Az ekkor még darabos tésztát kiszedjük az aprítóból és kézzel összedolgozzuk, sütőpapírral összetekerve hűtőbe tesszük 2 órára vagy egy egész éjszakára.
  4. Ha összeállt a tészta, szeleteljük a veknit, majd kockázzuk, és olajos kézzel kis golyókba gyúrjuk a tésztát, nálam 42 darab lett, de lehet kisebbekbe is gyúrni.
  5. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Használhatjuk ugyan azt a sütőpapírt, amibe csavartuk a tésztát, majd mehetnek a hűtőbe további egy órára a sütés előtt dermedni.
  6. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  7. A mogyorós golyókat 15 perc alatt megsütjük, ilyenkor kicsit még képlékeny a tetejük, hagyjuk kihűlni teljesen, csak utána forgassuk őket.
  8. Minden második kekszet kenjük meg házi mogyorókrémmel, ehhez a receptemet megtaláljátok a Nosalty oldalán: Házi nutella Gréti konyhájából címmel. Ha nincs időtök erre, akkor bolti nutellával is elkészíthetitek a sütit, vagy olvasszatok 100 g étcsokit egy kiskanál vajjal, és ezt kenjétek a kekszekre.
  9. A simán hagyott kekszeket összeragasztjuk a krémesekkel és tányérra tesszük, tálalhatunk egyből, de ha tudunk, várhatunk is, hogy kicsit magába szívja a nedvességet, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Könnyen elkészíthető olasz finomság, a két mogyorós süti úgy cuppan össze a házi mogyorókrémmel, ahogy két szerelmes ajak összeér. Házi nutella receptemet megtaláljátok a Nosalty oldalán: Házi nutella Gréti konyhájából névvel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!