r
Nosalty Logó

Argentin kenyérpuding

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Argentin kenyérpuding
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

488
Kalória
15.3g
Fehérje
66.3g
Szénhidrátok
17.5g
Zsír
115.8g
Víz
165.7g
Koleszterin
2g
Rost
45g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 1953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. Egy szikkadt bagettet ujjnyi szeletekre vágunk (illetve úgy is készítettem már, hogy az már fel volt szeletelve, és pirítós állapotban volt - az is jó lesz a recepthez!).
  2. A tojásokat, 6 ek. cukrot, tejet, tejszínt és vanília aromát összekeverjük, majd beleszórjuk a bagetteket, és hagyjuk, hogy megszívják magukat, ez nálam kb. 40 perc volt, de van, aki órákig áztatja.
  3. Egy tűzálló tál aljára szórunk 8 ek. cukrot, és betesszük a sütőbe sülni. Ez az én copyright lusta karamellem - az eredeti recept szerint karamellt kellene készíteni, és azt átönteni a tál aljára. Szerintem egyszerűbb, ha egyből a sütőben készül el a karamell.
  4. Kivesszük a karamelles edényt a sütőből, és a bagettszeleteket rárétegezzük, a tetejére öntjük a kis maradék tojásos-tejes szószt.
  5. Kb. 70 percig sütjük, míg felfújódik és átsül (tűpróba!). Akkor jó, ha a széle szilárd, a belseje viszont még kicsit remegős. Még melegen kiborítjuk egy tálra, hogy az olvadt karamell körbefolyja, és ne szilárduljon be az edénybe. Langyosan is jó, de hidegen, lekvárral a legfinomabb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Sokszor fogadunk vendégeket, és leggyakrabban tapassal várom őket, amit pirított bagettel tálalok. Persze mindig elszámolom magam a kenyér mennyiségét illetőleg, és ilyenkor jön az, mi legyen a maradékkal... most éppen argentin kenyérpuding készült belőle, és hamar elfogyott :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!