r
Nosalty Logó

Argentin kenyérpuding

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Argentin kenyérpuding
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

488
Kalória
15.3g
Fehérje
66.3g
Szénhidrátok
17.5g
Zsír
115.8g
Víz
165.7g
Koleszterin
2g
Rost
45g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 1953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. Egy szikkadt bagettet ujjnyi szeletekre vágunk (illetve úgy is készítettem már, hogy az már fel volt szeletelve, és pirítós állapotban volt - az is jó lesz a recepthez!).
  2. A tojásokat, 6 ek. cukrot, tejet, tejszínt és vanília aromát összekeverjük, majd beleszórjuk a bagetteket, és hagyjuk, hogy megszívják magukat, ez nálam kb. 40 perc volt, de van, aki órákig áztatja.
  3. Egy tűzálló tál aljára szórunk 8 ek. cukrot, és betesszük a sütőbe sülni. Ez az én copyright lusta karamellem - az eredeti recept szerint karamellt kellene készíteni, és azt átönteni a tál aljára. Szerintem egyszerűbb, ha egyből a sütőben készül el a karamell.
  4. Kivesszük a karamelles edényt a sütőből, és a bagettszeleteket rárétegezzük, a tetejére öntjük a kis maradék tojásos-tejes szószt.
  5. Kb. 70 percig sütjük, míg felfújódik és átsül (tűpróba!). Akkor jó, ha a széle szilárd, a belseje viszont még kicsit remegős. Még melegen kiborítjuk egy tálra, hogy az olvadt karamell körbefolyja, és ne szilárduljon be az edénybe. Langyosan is jó, de hidegen, lekvárral a legfinomabb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Sokszor fogadunk vendégeket, és leggyakrabban tapassal várom őket, amit pirított bagettel tálalok. Persze mindig elszámolom magam a kenyér mennyiségét illetőleg, és ilyenkor jön az, mi legyen a maradékkal... most éppen argentin kenyérpuding készült belőle, és hamar elfogyott :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!