Argentin kenyérpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
50g bagett137 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
88g főzőtejszín115 kcal
-
88g tej49 kcal
-
0 kcal
-
41g tojás52 kcal
Összesen
488
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g bagett548 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
350g főzőtejszín459 kcal
-
350g tej196 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
Összesen
1953
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
16.6g bagett45 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
29g főzőtejszín38 kcal
-
29g tej16 kcal
-
0 kcal
-
13.7g tojás17 kcal
Összesen
161
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 948.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 115.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
488
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3792.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1106 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 878 mg
-
Nátrium 1542 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.1 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 463.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 529 mg
-
Retinol - A vitamin: 565 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 818 micro
Összesen
1953
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
14 ek cukor
-
3.5 dl főzőtejszín
-
3.5 dl tej
-
1 ek vanília kivonat
-
3 db tojás
Elkészítés
- Egy szikkadt bagettet ujjnyi szeletekre vágunk (illetve úgy is készítettem már, hogy az már fel volt szeletelve, és pirítós állapotban volt - az is jó lesz a recepthez!).
- A tojásokat, 6 ek. cukrot, tejet, tejszínt és vanília aromát összekeverjük, majd beleszórjuk a bagetteket, és hagyjuk, hogy megszívják magukat, ez nálam kb. 40 perc volt, de van, aki órákig áztatja.
- Egy tűzálló tál aljára szórunk 8 ek. cukrot, és betesszük a sütőbe sülni. Ez az én copyright lusta karamellem - az eredeti recept szerint karamellt kellene készíteni, és azt átönteni a tál aljára. Szerintem egyszerűbb, ha egyből a sütőben készül el a karamell.
- Kivesszük a karamelles edényt a sütőből, és a bagettszeleteket rárétegezzük, a tetejére öntjük a kis maradék tojásos-tejes szószt.
- Kb. 70 percig sütjük, míg felfújódik és átsül (tűpróba!). Akkor jó, ha a széle szilárd, a belseje viszont még kicsit remegős. Még melegen kiborítjuk egy tálra, hogy az olvadt karamell körbefolyja, és ne szilárduljon be az edénybe. Langyosan is jó, de hidegen, lekvárral a legfinomabb!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 787
- Feltöltés dátuma: 2018. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Sokszor fogadunk vendégeket, és leggyakrabban tapassal várom őket, amit pirított bagettel tálalok. Persze mindig elszámolom magam a kenyér mennyiségét illetőleg, és ilyenkor jön az, mi legyen a maradékkal... most éppen argentin kenyérpuding készült belőle, és hamar elfogyott :)