r
Nosalty Logó

Aranyló pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PolliSéf
Aranyló pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2138.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    318.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8554.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    3953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3097 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1909 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 4794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérje kivételével a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 1-1,5 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a lereszelt sajttal, és kiszaggatjuk.
  3. Amikor kész, a maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, fehérjével kenjük, sajttal megszórjuk, szaggatjuk, és így tovább, amíg még van tészta.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 10 perc alatt szépen megsül, az alja sem lesz olyan túlsült kemény. Sülés közben nem változik a mérete, így érdemes akkorára nyújtani és szaggatni, amekkorára szeretnénk a pogácsa méretét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 100412
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranyló pogácsa
PolliSéf 5 recept

Ezt a receptet régóta használja a család, egyszerű, de nagyszerű, és nem utolsó sorban isteni finom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...