Ananászlikőr
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 245.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 444.7 g
-
Cukor 396 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 2941.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 709 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 519 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Mangán
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Elkészítés
- Az ananászt tisztítsuk meg. Ezt legkönnyebb úgy, hogy levágjuk mindkét végét, így könnyen a vágólapra állíthatjuk. Késsel függőlegesen vágjuk le a héját körben. A bennmaradt "szemeket" is vágjuk ki. Ezután fektessük oldalra, és vágjuk 2-3 vastag hengerre. Most vágjuk körbe a torzsáját, így hasábokat kapunk. Ezeket kockázzuk fel, és szórjuk egy nagy tálba.
- Adjuk hozzá a cukrot, keverjük jól össze, és hagyjuk állni pár órát, kb. 3-4.
- Amikor már jól levet eresztett, öntsük az egészet egy kb. 3.5-4 literes befőttes üvegbe, és öntsük fel az alkohollal. Csavarjuk rá jól a fedelet, és hagyjuk állni egy hetet viszonylag hűvös helyen.
- Kb. egy hét után szűrjük le, és töltsük üvegekbe.
- Még hagyjuk érlelődni pár hetet (én a hűtőben szoktam), de akár azonnal is fogyasztható.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7382
- Feltöltés dátuma: 2014. november 30.
Ajánló
Extrább ízekért adhatunk hozzá nagyon kevés narancslikőrt vagy fahéjrudat, esetleg mindkettőt. Tényleg csak egy keveset, különben nem hagyják az ananászízt érvényesülni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az egész egy félresikerült őszibaracklikőrrel kezdődött. Utólag derült ki, hogy az őszibaracknak nincs elég karakteres íze ahhoz, hogy likőr legyen belőle, ezért erőteljesebb ízű sárga gyümölcsöt kerestem, hogy az ízetlen likőrömet feljavítsam. Először mangóra vagy aszalt sárgabarackra gondoltam, de azok sem sokkal karakteresebbek, így az ananász mellett döntöttem. És milyen szuper döntés volt! Az év bármelyik szakaszában elkészíthető, így az ananász fantasztikus aromája még télen is trópusi hangulatot varázsol. Önmagában is fogyasztható, de trópusi koktélok (tiki cocktails) alapanyagának is remek. Lehet teljesen vodkával készíteni, de én javaslom a fehér rumot, min. fele-fele arányban, vagy akár teljesen is, így sokkal kellemesebb és sokkal trópusibb íze lesz. Az ananász nagyon érett és édes legyen! Erről úgy győződhetünk meg, hogy a legbelső levelét megpróbáljuk kihúzni. Ha könnyeden kijön, érett. A likőröket általában úgy készítik, hogy egymásra halmoznak gyümölcsöt, cukrot és alkoholt. Nekem ez a módszer nem mindig jött be, mert így a cukor nem hozza ki teljesen a gyümölcs levét. Ezért én először becukrozom a gyümölcsöt, hogy biztosan levet eresszen, és utána keverem össze az alkohollal, így sokkal gyümölcsösebb lesz a végeredmény. Az itt megadott mennyiség csak hozzávetőleges. Biztos van olyan, akinek más arányokkal ízlik. Pár nap után kóstoljuk meg, hogy kell-e még bele valami. Ha túl keserű, még gyümölcsöt adjunk hozzá, ha túl édes, akkor rumot.