r
Nosalty Logó

Amygdalota - görög aprósüti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Amygdalota - görög aprósüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 726 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    253.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5337.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    1332 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 4359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a darával.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, és a mandulás keverékhez adjuk, jól elkavarjuk.
  3. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk.
  4. Minden golyót ½ koktélcseresznyével díszítünk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Még forrón megkenjük a rózsavízzel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13881
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredete egy görög szakácskönyv. Ebből az adagból kb. 45 aprósütemény lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...