Almás sütemény Nudli konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-412734
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
498
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
4980
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 214.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
498
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 217 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2172 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1025 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 727.3 g
-
Cukor 343 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 2149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 463 mg
-
Retinol - A vitamin: 1933 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1857 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1200 micro
Összesen
4980
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 63.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk és kiszedjük a magházukat.
- Lereszeljük az almákat (ha van erre szolgáló gépünk, az a legjobb).
- Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
- A margarint elmorzsoljuk a lisztben.
- A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral. A tojásfehérjét ne öntsük ki, mert azzal fogjuk majd megkenni a süti tetejét.
- Ezt hozzáadjuk a liszthez 2 dl tejföllel és egy csipet sóval együtt, majd alaposan összegyúrjuk.
- Két egyenlő részre vágjuk, majd az egyiket lisztezett nyújtófelületre helyezzük.
- Próbáljuk meg a lehető legjobban négyzet alakúra nyújtani a tésztát.
- Egy kivajazott tepsibe helyezzük, és ahol nem egyenes a széle, ott levágjuk.
- A lereszelt almából kézzel kifacsarjuk a levét, és úgy tesszük a tésztára, mivel különben eláztatná a vékony tésztát.
- Egyenletes ellapogatjuk, hogy mindenhova jusson, és megszórjuk fahéjjal. (Mivel a levét kifacsartuk, így elég sok fahéjat is.)
- A megmaradt levet szűrővel leszűrhetjük. Ez igazi 100%-os fahéjas almalé, nyugodtan meg lehet inni, mi nagyon szeretjük.
- A levágott darabokat hozzágyúrjuk a megmaradt tésztához, és azt is négyzet alakúra nyújtjuk.
- Ezt ráhelyezzük az almás réteg tetejére, és a széleit lelapogatjuk.
- A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével. És most jön az én kedvenc lépésem (mivel ez az utolsó): egy villával megszurkáljuk a tészta tetejét.
- 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési fokozaton, 45 percig sütjük. Tudom, eléggé hosszadalmas, de megéri elkészíteni, mert a végeredmény magáért beszél. :) Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1996
- Feltöltés dátuma: 2020. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
toroltfelhasznalo-412734
61 recept
Az almás sütemény az egyik kedvenc süteményünk. A tésztáját vékonyra szoktam csinálni, mert jobban szeretjük, ha inkább az alma dominál, nem a tészta. Idared almából készítem, mert annak van egy kis savanykás íze, ami nagyon jól áll a sütinek, ezenkívül pedig egyszerűbb vele dolgozni, mivel sokkal könnyebb kifacsarni belőle a levét (hogy ne ázzon el a tészta). Az egyetlen baj vele az, hogy nagyon hamar elfogy. Tegnap sütöttem meg, de még aznap elfogyott a tepsi 3/4-e.