r
Nosalty Logó

Almás sütemény Nudli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-412734
Almás sütemény Nudli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4980 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 498 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2172 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.3 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1857 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 4980 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk és kiszedjük a magházukat.
  2. Lereszeljük az almákat (ha van erre szolgáló gépünk, az a legjobb).
  3. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. A margarint elmorzsoljuk a lisztben.
  5. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral. A tojásfehérjét ne öntsük ki, mert azzal fogjuk majd megkenni a süti tetejét.
  6. Ezt hozzáadjuk a liszthez 2 dl tejföllel és egy csipet sóval együtt, majd alaposan összegyúrjuk.
  7. Két egyenlő részre vágjuk, majd az egyiket lisztezett nyújtófelületre helyezzük.
  8. Próbáljuk meg a lehető legjobban négyzet alakúra nyújtani a tésztát.
  9. Egy kivajazott tepsibe helyezzük, és ahol nem egyenes a széle, ott levágjuk.
  10. A lereszelt almából kézzel kifacsarjuk a levét, és úgy tesszük a tésztára, mivel különben eláztatná a vékony tésztát.
  11. Egyenletes ellapogatjuk, hogy mindenhova jusson, és megszórjuk fahéjjal. (Mivel a levét kifacsartuk, így elég sok fahéjat is.)
  12. A megmaradt levet szűrővel leszűrhetjük. Ez igazi 100%-os fahéjas almalé, nyugodtan meg lehet inni, mi nagyon szeretjük.
  13. A levágott darabokat hozzágyúrjuk a megmaradt tésztához, és azt is négyzet alakúra nyújtjuk.
  14. Ezt ráhelyezzük az almás réteg tetejére, és a széleit lelapogatjuk.
  15. A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével. És most jön az én kedvenc lépésem (mivel ez az utolsó): egy villával megszurkáljuk a tészta tetejét.
  16. 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési fokozaton, 45 percig sütjük. Tudom, eléggé hosszadalmas, de megéri elkészíteni, mert a végeredmény magáért beszél. :) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1996
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Az almás sütemény az egyik kedvenc süteményünk. A tésztáját vékonyra szoktam csinálni, mert jobban szeretjük, ha inkább az alma dominál, nem a tészta. Idared almából készítem, mert annak van egy kis savanykás íze, ami nagyon jól áll a sütinek, ezenkívül pedig egyszerűbb vele dolgozni, mivel sokkal könnyebb kifacsarni belőle a levét (hogy ne ázzon el a tészta). Az egyetlen baj vele az, hogy nagyon hamar elfogy. Tegnap sütöttem meg, de még aznap elfogyott a tepsi 3/4-e.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...