Almás pite Sneerzsike konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sneerzsike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tejföl13 kcal
Töltelék
Összesen
621
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 731.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 165.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
621
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 118.7 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 642 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4390.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1108 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1869 mg
-
Nátrium 1128 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 578.7 g
-
Cukor 316 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 995.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1052 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 1008 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 108 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 804 micro
Összesen
3725
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A sütőporral összeszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat, azután a cukorral és az egyik tojással összedolgozzuk, ha a tészta kemény lenne, tejfölt adunk hozzá. A kidolgozott tésztát ketté osztjuk, majd külön-külön kisodorjuk.
- Az egyik lapot a kikent tepsibe tesszük, majd rásimítjuk az almatölteléket, majd rátesszük a másik lapot. A tetejét megszurkáljuk villával, tojással megkenjük. Megsütjük előmelegített sütőben.
- A kihűlt tésztát felszeleteljük, majd porcukorral megszórjuk
Töltelék
- Az almatöltelékhez az almát kockára vágjuk, vagy lereszeljük, majd cukorral puhára pároljuk. Meghintjük az őrölt fahéjjal, leöntjük a rummal, jól elkeverjük és kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2678
- Feltöltés dátuma: 2014. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Sneerzsike
2 recept
Kaptam almát, gondoltam csinálok belőle egy kis pitét.