adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
173
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1038
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 205.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
173
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.8 g
-
Cukor 222 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1235.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 167 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
1038
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
59
kcal
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és (mérettől függően) negyedekbe, vagy hat részre vágjuk. (Egy citromos vízzel teli, nagy tálba rakjuk az almacikkeket, amíg a többit előkészítjük, hogy ne barnuljanak meg.)
- Lábasba tesszük az almát, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot (az alma édességétől/ savanykásságától függően), a citrom vékonyan levágott héját, a kifacsart levét és a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, félbevágott vaníliarúd).
- Addig főzzük, míg az alma majdnem puha nem lesz. Nem kell megvárni, míg telejsen megpuhul, mert a tűzről lehúzva úgyis még tovább puhul, mialatt saját levében kihűl.
- Tálalásig hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 720
- Tegnapi nézettség: 161
- 7 napos nézettség: 1403
- Össznézettség: 548599
- Feltöltés dátuma: 2008. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Gyerekkoromban sokszor ettünk almakompótot, főleg a nagymamámnál, aki sült húsok mellé készítette az unokáknak, savanyúság helyett, és persze ő maga is nagyon szereti. Most csak úgy csináltam, és egy vaníliarudat is csempésztem bele, amitől még finomabb lett. Készíthetünk ugyanígy kompótot körtéből és birsalmából is (előző esetében rövidebb, míg utóbbi esetben hosszabb főzési idővel számoljunk).