Almabefőtt szegfűszeggel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Giovanna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1566
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
6262
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.5 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1751.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 331 micro
Összesen
1566
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1408 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1638 g
-
Cukor 1470 mg
-
Élelmi rost 113 mg
VÍZ
-
Összesen 7007.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1220 micro
-
β-crypt 531 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1325 micro
Összesen
6262
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedekre szeljük, eltávolítjuk magházukat, és citromsavas vízbe rakjuk (így megőrzi színét).
- Egy lábasba feltesszük a vizet, bele a cukrot, citrom levét és héját, fahéjat és szegfűszeget (tehát egy fűszeres cukorszirupot készítünk), aki akar, most tegyen bele befőtt tartósítót is.
- Ha felforrt a cukorszirup, mehet bele a lecsöpögtetett alma fele, de amint újraforrt, már kapjuk is ki belőle.
- Tiszta üvegekbe rakjuk, és a forró sziruppal felöntjük, lezárjuk az üvegeket, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Ugyanezt tesszük az alma másik felével. Mehet az üvegbe a szegfűszeg is, de a citromhéj ne, attól keserű lesz.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 127
- Össznézettség: 102148
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Giovanna
46 recept
Ma kaptam anyósomtól pár kiló almát, és úgy gondoltam, megpróbálkozom a befőzéssel. Megnéztem több receptet és elkészítési módot, remélem, sikerül.:) Befőzőtartósítót is használtam. A végén azért nem bírtam, és megkóstoltam a végeredményt... hmmm.:)))