r
Nosalty Logó

Alma-sárgabarack vegyes lekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Alma-sárgabarack vegyes lekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4081 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    3906 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 1020 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1041.4 g
  • Cukor
    968 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2359.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    15626 micro
  • β-crypt
    1599 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1633 micro
Összesen 4081 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát, barackot megmossuk, az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk 20 dkg cukorral, összevegyítjük és hagyjuk, amíg levet ereszt. Majd fedő alatt, csendes tűzön puhára pároljuk.
  2. A barackkal kétféle módon járhatunk el: vagy forró vízbe rakjuk, utána meghámozzuk, kimagoljuk, külön megfőzzük.
  3. Átpasszírozzuk, ekkor adjuk az almához a maradék cukorral, kb még 10 percet főzzük, majd üvegekbe rakjuk.
  4. A tetejére szórunk egy kevés Na-benzoátot, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
  5. A második verzió: A barackot kimagoljuk, héjason az almához vegyítjük, együtt főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, átpasszírozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és a kívánt sűrűségűre főzzük. Üvegbe, majd száraz dunsztba tesszük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7899
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 22.

Receptkategóriák

Alma-sárgabarack vegyes lekvár
Csiki Piroska 230 recept

Nagyon finom nyári almám van, elég sok dzsemet készítettem belőle. Gondoltam, változzon az íze, megpróbáltam barackkal vegyíteni, és finom lett. Mind a két módszert kipróbáltam. Az első dzsem lett, mert az alma egy része darabos maradt, a második lekvár. A cukor mennyisége változhat, ízlés szerint. A főzés ideje függ attól, hogy mennyire érett és puha a gyümölcs. Nem kell hozzá zselésítő, mert az almától hamar keményszik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...