Alma-sárgabarack vegyes lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
375g alma176 kcal
-
375g sárgabarack167 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
0 kcal
Összesen
1020
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1500g alma702 kcal
-
1500g sárgabarack670 kcal
-
700g cukor2709 kcal
-
0 kcal
Összesen
4081
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
40.5g alma19 kcal
-
40.5g sárgabarack18 kcal
-
18.9g cukor73 kcal
-
0 kcal
Összesen
110
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.4 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 589.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 3906 micro
-
β-crypt 400 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
1020
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 999.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1041.4 g
-
Cukor 968 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 2359.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1380 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 265 micro
-
β-karotin 15626 micro
-
β-crypt 1599 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1633 micro
Összesen
4081
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg alma
-
1.5 kg sárgabarack
-
70 dkg cukor
-
1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés
- Az almát, barackot megmossuk, az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk 20 dkg cukorral, összevegyítjük és hagyjuk, amíg levet ereszt. Majd fedő alatt, csendes tűzön puhára pároljuk.
- A barackkal kétféle módon járhatunk el: vagy forró vízbe rakjuk, utána meghámozzuk, kimagoljuk, külön megfőzzük.
- Átpasszírozzuk, ekkor adjuk az almához a maradék cukorral, kb még 10 percet főzzük, majd üvegekbe rakjuk.
- A tetejére szórunk egy kevés Na-benzoátot, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
- A második verzió: A barackot kimagoljuk, héjason az almához vegyítjük, együtt főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, átpasszírozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és a kívánt sűrűségűre főzzük. Üvegbe, majd száraz dunsztba tesszük.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7900
- Feltöltés dátuma: 2013. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Nagyon finom nyári almám van, elég sok dzsemet készítettem belőle. Gondoltam, változzon az íze, megpróbáltam barackkal vegyíteni, és finom lett. Mind a két módszert kipróbáltam. Az első dzsem lett, mert az alma egy része darabos maradt, a második lekvár. A cukor mennyisége változhat, ízlés szerint. A főzés ideje függ attól, hogy mennyire érett és puha a gyümölcs. Nem kell hozzá zselésítő, mert az almától hamar keményszik.