Ajváros-sajtos omlós csigák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
345
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
2067
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
345
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 123.3 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4258.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 3068 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 109.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1090 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 1073 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
2067
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 839.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
408
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk, alufóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőben pihentetjük.
- A tésztát egy kb. 30x30 cm-es négyzeté nyújtjuk. Megkenjük az ajvárral, megszórjuk a sajttal. Feltekerjük, és kb. ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 14501
- Feltöltés dátuma: 2013. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ebből az adagból kb. 30 db csiga lesz. Egy pohár finom bor mellé.